Vasile Iliuță, Daniel Drăgulin, Conducerea Consiliului Județean și a Prefecturii Călărași au primit ambasadorul Republicii Belarus

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vasile Iliuță, Daniel Drăgulin, Conducerea Consiliului Județean și a Prefecturii Călărași au primit ambasadorul Republicii Belarus

Astăzi, 12 mai 2017, preşedintele Consiliului Județean, Vasile ILIUȚĂ, a onorat invitația Instituției Prefectului de a se întâlni cu ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich. Întâlnirea cu  Excelența Sa domnul Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România a avut loc  în contextul recentei acreditări a domnului Andrei Grinkevich ca ambasador al Republicii Belarus în ţara noastră, în cadrul discuţiei fiind abordate subiecte legate în special pe oportunitățile de cooperare economică, turistică și culturală. Excelența Sa a fost însoțit de reprezentantul legal al Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Belarus în România, Severian Cotic, fost coleg din cadrul Primăriei Municipiului Călărași.

 

Domnul Ambasador și-a manifestat interesul pentru realizarea şi dezvoltarea unor viitoare colaborări, pentru promovarea şi exploatarea potențialului economic al zonei, cu precădere a sectorului agricol şi turism în alte județe vizite. Întrevederea a avut ca punct principal dezvoltarea relațiilor economice ale celor două state, dar şi colaborarea in plan local. Domnul ambasador și-a exprimat intenția în vederea stabilirii unor relații de colaborare la nivelul instituțiilor locale din domeniul culturii, sănătății și învățământului prin realizarea, în viitor, a unor schimburi de experiență și bune practici. 

În contextul întâlnirii de astăzi, se așteaptă inițierea demersurilor în vederea participării unor delegații la diferite expoziții și forumuri, cu potențial de stabilire a unor relații economice și comerciale concrete, precum și efectuarea de vizite ale factorilor de decizie și a potențialilor investitori în Belarus, respectiv în județul Călărași. 

 

La finalul discuțiilor, Excelența Sa Andrei M. Grinkevich a declarat:”Județul Călărași este unul dintre județele importante ale României, cunoscut de Republica Belarus. Colaborare între cele două entități se desfășoară de câțiva ani și sunt absolut sigur că resursele de dezvoltare ale colaborării nu au fost epuizate, ba din contră. Astăzi am pus bazele primilor pași pentru o dezvoltare mai benefică în domeniul economic și nu numai, inclusiv ca importuri și exporturi, în înregistrarea de întreprinderi mixte, pentru a da posibilitatea Republicii Belarus de a promova produsele din zonă. De asemenea, județul Călărași este o zonă importantă pentru a promova produsele și tehnica Republicii Belarus. Sunt mari posibilități de colaborare și în alte domenii.”