Vasile Iliuță continuă investițiile în sănătatea călărășenilor

12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Vasile Iliuță continuă investițiile în sănătatea călărășenilor

La preluarea mandatului de președinte al C.J. Călărași Vasile Iliuță a găsit încadrați 41 medici. Acum sunt încadrați 70…Iliuță nu se va opri și va încadra și diferența până la 101 medici necesari

Vasile Iliuță: Din convingerea că accesul la sănătate este un drept garantat, nicidecum vreun privilegiu, am început, împreună cu echipa de la Consiliul Județean Călărași, un program ambițios de investiții în spitalele din Călărași și de încurajare a personalului medical. Rezultatele se văd și sunt apreciate deja de pacienți, dar și de cei care lucrează în spitalele din județ.

La Spitalul Județean am renovat Unitatea de Primiri Urgențe, precum și opt săli de operație, care au fost dotate cu aparatură nouă, de cea mai bună calitate, după o investiție de 4 milioane de euro.

Tot la Spitalul Județean, am cumpărat computer tomograf, ecografe moderne, dar și un RMN pentru care am amenajat spațiul necesar funcționării lui în condiții optime și de maximă siguranță.

Spitalelor de Pneumoftiziologie şi Psihiatrie, aflate și ele în subordinea instituției pe care o conduc, le-am majorat bugetele, cu peste 1 milion de lei, astfel încât să răspundă cât mai bine nevoii reale pe care o au pacienții.

Pentru a corecta o nedreptatea care, cred eu, li se face medicilor și asistentelor de către Guvern, și anume introducerea normei de hrană în cuantumul sporurilor de 30%, am decis să le acord un stimulent financiar – echivalent cu un salariu minim pe economie – pentru luna ianuarie 2019, odată cu aprobarea bugetului județului Călărași. Totodată, voi înainta ministrului Sănătății o petiție cu revendicările sindicatului din cadrul Spitalului Județean Călărași.

De la preluarea mandatului, am acordat personalului medical tichete de masă, vouchere de vacanță, iar, din martie 2018, am decis ca salariile corpului medical să fie plătite la nivelul anului 2022, acordând sporurile la maximum posibil, conform prevederilor legale.

Sunt mândru să vă anunț că, astăzi, Călărașiul este printre puținele județe din țară care construiește și cumpără locuințe de serviciu pentru personalul medical.

Grija pe care eu și echipa mea o acordăm personalului medical a stârnit interesul medicilor tineri, care decid în număr tot mai mare să vină să lucreze la Spitalul Județean. Numai în ultimii doi ani, s-au angajat 29 de medici de specialitate, români și străini.

Știu că mai sunt multe de făcut. Dar mai știu că, împreună cu echipa mea, vom munci să ducem la îndeplinire ceea ce ne-am propus pentru revitalizarea sistemului de sănătate.

Pe agenda mea se află încă trei proiecte importante, la care deja se lucrează pentru obținerea finanțării: dotarea cu aparatură nouă a întregului Spital Județean, anveloparea clădirii și construirea unei aripi noi. Sunt investiții care depășesc 30 de milioane de euro, pentru care ne luptăm să obținem sprijin intern și extern.

Pas cu pas vom investi și în rețeaua de sănătate din orașele mici și comunele din județ. Și aici este nevoie de aparatură nouă și de condiții mai bune de lucru, pentru ca medicii și asistentele să rămână să-i îngrijească pe pacienții de acasă.

Dragii mei, sănătatea și bunăstarea merg mână în mână, iar eu sunt convins că împreună vom reuși să facem performanță și să devenim un reper și pentru județele din jur.

Voi continua să vă informez în legătură cu investițiile și proiectele mele și ale echipei pe care o conduc. Aștept sugestii și din partea dumneavoastră.