CJ/ Președintele Vasile Iliuță are ambiția de a duce Dunărea Călărași în Liga I, acolo unde îi este locul…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru CJ/ Președintele Vasile Iliuță are ambiția de a duce Dunărea Călărași în Liga I, acolo unde îi este locul…

Dunărea Călărași a trecut peste criza financiară în care măsurile impuse de pandemie au încercat să o scufunde.  Salariile personalului, ale jucătorilor și staff-ului tehnic sunt acum la zi,  iar echipa este în cantonament. Situația financiară a clubului se stabilizează iar președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță își reconfirmă ambiția de revenire a echipei în Liga I.  Dunărea în Liga 1 va reveni pentru că acolo este locul celor ce doresc să facă performanță sportivă, așa cum s-a întâmplat în sezonul 2018-2019 atunci când echipa locală a promovat pentru prima dată în istoria clubului. Pe 2 iunie 2018, mun. Călărași a intrat în istoria fotbalului românesc obținând pentru prima dată promovarea în Liga 1 dar și trofeul Ligii a 2-a.

Vasile Iliuță: Avem un lot competitiv! Un antrenor cu o mare experiență care știe ce înseamnă marea performanță. Vreau să ducem din nou echipa în Liga 1! Suporterii să aibă încredere și să fie lângă echipă, a spus pentru Ediția, Vasile Iliuță.

Elevii lui Pustai se pregătesc să evolueze în Liga I

Dunărea Călărași se pregătește tot la baza sportivă a fostei divizionare secunde Unirea, însă și-a găsit unde stă stea tot în comuna brașoveană. Clubul din Bărăgan e cazată la Hotel Perla Ciucașului din Tărlungeni. Dunărea va avea meciuri amicale cu cu Kids Tâmpa și Petrolul. Pe  28 ianuarie, Petrolul și Dunărea Călărași vor avea o confruntare. Pe  21 ianuarie, Dunărea avea și o partidă de pregătire cu echipa de Liga 3 ACS Kids Tâmpa Braşov (locul 10, ultimul, în Seria 5). Lotul echipei de pe malul Borcei se află într-un stagiu centralizat la Tărlungeni (Brașov). Pregătirea se desfășoară în perioada 18-30 ianuarie sub supravegherea tehnicianului Cristian Pustai și a secunzilor săi. „Profesorul„ are la dispoziție 28 de jucători printre care și noile achiziții: Bodo Kanda (ultima dată la Concordia), Luca Tache (Under 19) și Cristian Pușcaș, ultima dată la Turris.

Echipa călărășeană are următoarea încadrare:

PORTARI: Răzvan Began, Stefan Krell, Ionuț Alexandru.

FUNDAȘI: Ionuț Sîrbu, Ionuț Țenea, Andrei Rus, Bogdan Șandru, Ariel Lopez, Kamil Wiktorski, Robert Sălceanu.

MIJLOCAȘI: Charles Acolatse, Saifeddine Alami, Teodor Caragea, Alin Cârstocea, Luca Tache, Alexandru Ciucur, Cristian Pușcaș,  Mădălin Tudoran, Adrian Bedea, Sorin Sava, Mădălin Calu.

ATACANȚI: Cristian Bud, Robert Ganea, Valentin Alexandru, Bodo Kanda, Marius Fotescu, Costin Petre.

Dunărea Călărași a încheiat anul 2020 pe locul 4 în clasamentul Ligii a 2-a cu 24 de puncte iar primul meci oficial din 2021 este programat pe 20 februarie cu Farul Constanța la Călărași pe arena „Ion Comșa„. Echipa de pe malul Borcei este calificată și în optimile Cupei României acolo unde ar fi trebuit să întâlnească Turris Turnu Măgurele formație care s-a retras din competițiile sportive.