Valentin Barbu va fi investit prefect al jud. Călărași. Ce și-a propus…VIDEO

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Valentin Barbu va fi investit prefect al jud. Călărași. Ce și-a propus…VIDEO

Valentin Barbu este născut în Craiova și a absolvit liceul Traian din Drobeta Turnu Severin. Este licențiat în electronică și telecomunicații în 1988 la Facultatea Politehnica București. În cariera profesională călărășenii îl cunosc ca fost inginer electronist la CCH, iar apoi la Poșta Română/ Of. PTTR Călărași. După Revoluție a  fost director la ADI Ecomanagement, iar apoi vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași și consilier județean al PNL – un partid pe care nu l-a schimbat vreodată…

În urma dorinței de a se retrage din funcție a prefectului  g-ral de bg. / rez. Marian Stoica, Valentin Barbu a fost identificat rapid drept un posibil succesor, pentru a ocupa funcția de prefect. Vineri 12 ianuarie, Consiliul Director al PNL Călărași a votat pe Valentin Barbu drept prefect. Cealaltă soluție a fost Nicolae Dumitru. Sursele de presă indică că între cei doi candidați a fost o diferență de 10 voturi. Urmare a votului secret Valentin Barbu va fi investit ca prefect de către o delegație oficială la Călărași probabil la începutul săptămânii viitoare. Urmare a alegerilor, Nicolae Dumitru va ocupa funcția de subprefect în continuare, cu mențiunea că dl Stan Ion ( PNL) se retrage din cea de a doua funcție de subprefect. Tot sursele de presă indică crearea funcției de secretar general al Prefecturii Călărași – funcție pe care liberalii au convenit că aparține de drept unui reprezentant USR din coaliția de guvernare.

 VIDEO

Privind Barbu Valentin acesta și-a manifestat intențiile de viitor recent, la sărbătorirea a 100 ani de la înființarea județului Călărași. El a dorit consilierilor, călărășenilor să fie sănătoși, un an mai bun. În mandatul de consilier județean și-a dorit de a realiza cât mai multe proiecte împreună cu toți consilierii și executivul Consiliului Județean. Important pentru ing. Valentin Barbu în actuala conjunctură economică marcată de viitoare restricții de alocare a fondurilor bugetare sunt atragerea de fonduri europene, în proiecte eficiente pentru dezvoltarea județului Călărași. Barbu speră ca din suma aceea imensă de sute de miliarde de euro, o parte de câteva sute de milioane de euro să ajungă și în județul nostru… Valentin Barbu a exemplificat cu proiecte importante cum ar fi cel prin POIM implementat de Ecoaqua, unul dintre cele mai mari ca volum, complexitate tehnică dar și investiție financiară de pe raza județului. Echipa de proiecte din Consiliul Județean este o echipă bună și sperăm să facem proiecte multe și utile călărășenilor cu toți consilierii – a declarat Valentin Barbu încrezător în viitor și în proiectele de dezvoltare ce vor urma. Despre intențiile sale ca prefect vom informa la momentul oportun.

Proiectele care nu duc la construirea de clădiri ci de caractere au fost de suflet pentru Barbu. El a subliniat despre necesitatea implementării regulilor de etică și integritate în rândul funcționarilor publici. Funcționarea Instituțiilor trebuie să se realizeze efectiv și nu doar pe hârtie preciza acum 3 ani Valentin Barbu.

 Proiecte destinate formării oamenilor…

Pe Barbu Valentin călărășenii îl cunosc. El a fost unul dintre cei responsabili de reorganizarea Spitalului Județean de urgență Călărași, declarațiile de mai sus fiind obiectivele mandatului său de vicepreședinte al CJ. Rezultatele sale la 1 an de la  preluarea mandatului de vicepreședinte în echipă în LINK  sau materialul video următor…  Astfel Barbu spunea că: proiectele pentru reabilitarea Spitalului Județean Călărași le avem nu numai în minte, în suflet sau pe hârtie, spune Barbu Valentin. Multe au căpătat contur, s-au alocat fonduri, sunt lucrări în curs. Dialogul cu Barbu Valentin, vicepreședinte al Consiliului Județean, secretar al organizației județene a PNL Călărași arată preocuparea permanentă pentru om, pentru un act medical eficient la Spitalul Județean. Încadrarea funcțiilor cu medici specialiști, cu personal medical de specialitate, cumpărarea de locuințe pentru cazarea medicilor, achiziționarea de echipament medical, reabilitarea termică și instalarea de panouri fotovoltaice pentru reducerea cheltuielilor privind încălzirea și consumul de energie electrică, reabilitarea centralei termice cu un cazan nou, instalarea de pompe de căldură, realizarea unei parcări publice și pentru personalul medical, realizarea unui heliport, realizarea unui acces eficace dar mai ales controlul actului medical, asigurarea unei baze logistice pentru cazarea, alimentația bolnavilor erau câteva dintre subiectele dezbătute de Barbu Valentin în 2016. 

Câteva din prioritățile lui Valentin Barbu începând cu 2016

 

Privind Marian Stoica, el se retrage demn dintr-o funcție publică unde a manifestat interes și implicare pentru rezolvarea problemelor comunităților locale indiferent de orientarea politică a primarilor sau interesele locale – acolo unde existau.

Călărășenii cunosc activitatea neobosită de multe ore peste program, deplasări în județ acolo unde se impunea fie pentru gestionarea pandemiei de peste 1 an, în luarea măsurilor privind combaterea pestei porcine ori în  în asigurarea funcționării unor instituții publice unde nu mai exista primar, în asigurarea unor alegeri locale și parlamentare corecte, dar mai ales în organizarea bunei funcționări a instituțiilor administrației locale din județ, sau în verificarea legalității actelor emise de către consiliile locale.