USR Călărași/ Consilierul Mirescu dorește LIVE. Dulce îi arată că poate filma singur…

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru USR Călărași/ Consilierul Mirescu dorește LIVE. Dulce îi arată că poate filma singur…

Dorința de afirmare a unor consilieri locali USR în fața alegătorilor călărășeni apare și în proiectele unor hotărâri de Consiliu Local ale mun. Călărași. Astfel, consilierul local USR Mirescu Costin dorește ca din banii primăriei Călărași să fie achiziționat un serviciu încredințat în exclusivitate unui operator specializat în filmări de oricare tip, responsabil de conținutul și calitatea filmărilor realizate și postate / furnizate spre postarea ulterioară pe canalul facebook sau website-ul primăriei Călărași. Domnul consilier USR Mirescu Costin dorește o achiziție publică de la un operator specializat deoarece dumnealui a constatat că Primăria Călărași nu deține în acest moment echipament de specialitate și personal specializat pentru realizarea de filmări în direct (streaming live) 

Consilierul Mirescu este tare dornic de a fi filmat și prezentat călărășenilor, el fiind tare dornic mai ales în perioada când ședințele de consiliu se efectuau prin whats-up, cu dorința de a fi prezentat și pe alte platforme. El invocă repetat dreptul la informare și liberul acces al presei ca și când acesta nu s-ar fi exprimat până în prezent.

Urmare dorinței consilierului USR aflăm de la primarul Marius Dulce că acesta este liber să se filmeze singur și să prezinte LIVE cu telefonul propriu dezbaterile publice din Consilul Local Călărași. Nimeni nu îl împiedică. Legea chiar îl ajută a spus Marius Dulce. Legea 215/ 2001 art. 39 pct 6 prevede că  Ordinea de zi a ședinței consiliului local se aduce la cunoștință locuitorilor comunei sau ai orașului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate. Legea nu obligă achiziția de servicii de presă care să publice filmarea în direct a ședințelor de consiliu, chiar dacă dl Mirescu invocă liberul acces al presei și cetățenilor la dezbaterile publice. Doar o Ordonanță de Urgență ( act normativ inferior unei legi ) prevede  doar posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reședința în unitatea/subunitatea administrativ-teritorială respectivă de a asista la ședințele consiliului local și/sau de a le urmări pe internet, în condițiile regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local. Dulce arată că nu rezultă vreo obligativitate, dar ședințele de consiliu sunt transparente, și publice…

Accesul presei este liber. La fel și al cetățenilor. Discutăm problemele cetățenilor de față cu aceștia. Venim cu soluții și termene de urmat  – se expune indicând cu interpelări ale cetățenilor de peste o oră și jumătate la începutul ședințelor de consiliu. Nu avem nimic de ascuns. Consilierii sunt liberi să filmeze ședințele de consiliu, la fel ca orice cetățean, legea dă dreptul acesta și noi îl respectăm. Nu înțelegem demersul consilierului Mirescu – arată primarul Marius Dulce. Primăria Călărași are deja contractate  servicii pentru publicitate mass – media care includ și prezentarea proiectelor de hotărâri de consiliu, dezbaterile fiind libere. Dacă domnul consilier dorește să fie filmat sau prezentat aparte poate să o facă singur...a declarat primarul mun. Călărași, ing. Marius Dulce. Aflăm că primăria Călărași dispune în inventar echipamente  capabile de a înregistra audio video astfel de ședințe. Mai mult, predarea gestiunii de la un mandat de primar la altul arată că arhiva cu filmările ședințelor publice s-a predat. Toate proiectele de hotărâri pe care le inițiază PSD le consultăm cu cetățenii și le prezentăm în presă...a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul Marius Dulce.