USR a cerut ca diplomații trebuie să cunoască două limbi străine. Iată de ce…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru USR a cerut ca diplomații trebuie să cunoască două limbi străine. Iată de ce…

USR a cerut modificarea Legii 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, prin care diplomaţii români sunt obligaţi să cunoască cel puţin două limbi străine, dintre care una să fie engleza sau franceza – deși mai util ar fi rusa ori chineza. USR -iștii au arătat că interesele României în străinătate trebuie să fie reprezentate de un corp de profesionişti pregătiţi la cele mai înalte standarde.

 

„Multilingvismul este o politică asumată la nivelul instituţiilor Uniunii Europene, în sensul în care ni se arată clar din poziţia Comisiei Europene că cunoaşterea limbilor străine joacă un rol vital în sporirea capacităţii de inserţie profesională a mobilităţii. Cunoașterea a mai multe limbi asigură instrumentele uzuale de lucru şi desfăşurarea corespunzătoare a activităţii corpului diplomatic şi consular”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Propunerea legislativă trebuie să fie aprobată și de Camera Deputaţilor, for decizional.