Unirea. Primarul Ciprian Olteanu prezintă stadiul lucrărilor pentru cadastrarea gratuită

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Unirea. Primarul Ciprian Olteanu prezintă stadiul lucrărilor pentru cadastrarea gratuită
Începând din luna ianuarie 2022 primăria Unirea a oferit cetățenilor oportunitatea de a-și realiza documentația cadastrală gratuit. Facilitatea este și pentru primărie care de acum va ști precis suprafețele ocupate de construcții, de terenuri, clasificarea acestora în vederea unei impozitări corecte. Operațiunea de cadastru a fost cea mai importantă activitate  începută de primarul liberal Ciprian Olteanu. Fără aceasta nu s-ar fi putut accesa nici un proiect, dezvoltarea comunei Unirea fiind  oprită. Lucrările la rețeaua de gaze, de apă și canalizare, orice alt proiect impun la dosar existența a astfel de măsurători – pe care localitatea noastră nu le-a avut…spune primarul Ciprian Olteanu

Cadastrarea întregii localități, a suprafețelor existente și reactualizarea P.U.G. sunt lucrări importante pentru comunitatea din Unirea.. . S-au făcut măsurători topografice nu numai pentru corecta plată a suprafețelor de către deținători dar mai ales pentru a putea aplica la proiecte europene pentru dezvoltarea localității noastre…spunea primarul din Unirea.

Pe lângă proiectul pentru introducerea rețelei inteligente de gaze naturale, executat în parteneriat cu primăria Jegălia, Ciprian Olteanu a pregătit documentația pentru a asfalta în com. Unirea 5275 m iar în Oltina 2630 m. Un total de 7905 metri cu care se va declara terminată asfaltarea în cele două localități. Astfel, în Unirea se vor asfalta str Alunului 790 m, Stejarului 445 m, Belșugului 295 m, Berzei 278 m, Trandafirilor 70 m, Macului 210 m, Turturelelor 128 m, Mușețelului 148m, Liliacului 848 m, Lujerului 341 m, Zorilor 305 m, Viilor 105 m, Fierăriei 52 m, Parcului 200 m, Înfundata 61 m, Duzilor tronson dreapta și stînga de 162 + 160 m, Grădiniței 94 m. 

Se vor asfalta străzile acolo unde se dorește a se acorda terenuri conf legii 35 pentru construirea de case de către tineri. Astfel, pe strada Extindere cartier Nou / prelungirea Lujerului se vor asfalta 130 m, strada Cartier Nou1 din DN 200 m și strada Cartier Nou2/ interior parcele 125m.

În Oltina se vor asfalta 11 străzi după cum urmează: str. Luntrei 145 m, Republicii 308 m, Sulfinei 298 m, Văleni 297 m, Toamnei 301 m, Primăverii 114 m, Răsăritului 145 m, Doinei 89 m, Mărășești 90 m, Mioarei 525 m și str. Romană 318 m.

Masuratorile s-au efectuat  conform contractului deja semnat. S-au realizat carti funciare la toate terenurile agricole categoria “vie”.
S-au realizat documentațiile pentru carti funciare in intravilan la toate casele si gradinile la Nord de DN3B in satul Oltina
În satul Unirea s-au realizat documentațiile pentru carti funciare in intravilan la toate casele si gradinile la Nord de DN3B situate intre strada Primariei si drumul agricol cunoscut sub numele de “Gogoncea”, situat la intrarea in sat dinspre Calarasi.
Primar Ciprian Andrei Olteanu: Pentru că am promis transparență și rezultate vă informez că s-a finalizat activitatea de verificare de către OCPI Călărași următoarea etapă de imobile pentru care efectuăm cadastrarea gratuită .
Avem măsurate următoarele sectoare cadastrale : 10, 13, 16, 19, 20, 22, 23, 25, 26, 27, și 31 din care:
– imobile cu proprietari identificați – 163 intravilan și 1332 extravilan
– imobile cu proprietari neidentificați – 39 intravilan și 148 extravilan
În scurt timp va începe perioada de contestații la care vor participa reprezentanți ai firmei ce a efectuat măsurătorile și vă îndemn, pentru a elimina orice posibile greșeli să veniți să vă asigurați că noua dvs. carte funciară va fi corectă din punct de vedere al măsurătorilor.