Unirea. Dezvoltarea localităților, o promisiune onorată de primarul Ciprian Olteanu

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Unirea. Dezvoltarea localităților, o promisiune onorată de primarul Ciprian Olteanu

Dezvoltarea localităților Oltina și Unirea nu au fost deloc ușoare. Venirea primarului Ciprian Olteanu a găsit primăria fără documentația cadastrală întocmită. Fără aceasta accesarea proiectelor nu ar fi fost posibilă. Încă o provocare pentru tânărul primar a fost infrastructura degradată pentru o parte din localități și rezolvarea problemelor de extindere a rețelei de apă și asigurarea capacităților necesare de apă pentru consum pe timp de vară. Olteanu nu avea cum să uite pe tineri și le-a construit un parc, un stadion și o sală de sport. Acolo se vor antrena cei 15 tineri luptători de greco – romane dar și tinerii care practică boxul sub conducerea fraților Anghel.

 VIDEO

Unul dintre proiectele importante a fost  aprobat prin POIM și se referă la înființarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale pentru Jegălia, Unirea și Dichiseni. Un proiect de  peste 21 383 000 lei…Urmează creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public  dar și de construire a unor stații de reâncărcare pentru vehicule electrice – finanțate prin AFM / PNRR. Un obiectiv al tânărului primar este responsabilizarea cetățenilor, și de aceea programul de înființare a unui centru de colectare prin aport voluntar și-a găsit utilitatea la Unirea.

 VIDEO

Modernizarea infrastructurii TIC și a drumurilor de interes local dar și reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă au fost însă proiecte la care s-a muncit mult. Toate acestea au fost aprobate și au finanțare. Vorbind despre grija pentru tineri pe cale de consecință  s-a depus la CNI un proiect de construire și dotare a unui complex sportiv dar și a unei săli de educație fizică. Ultimele proiecte pe lista de sinteză a lucrărilor sunt însă și cele importante  pentru înregistrarea sistematică a imobilelor – proiecte aprobate de OCPI.

 VIDEO

Astăzi…

A.S. Unirea au acum locația perfectă unde se pot antrena și evolua. Stadionul este cu siguranță alături de parc, de sala de sport și Căminul Cultural – locul perfect unde tânîra generație se poate educa sănătos. Investiția primăriei Unirea face față onorabil și perioadelor caniculare unde precipitațiile aproape că au lipsit în totalitate. Zilele acesteaau fost trasate pentru prima oară terenul de fotbal. S-au montat porțile și băncile de rezerva, iar echipa se pregătește pentru un sezon victorios.

O altă promisiune onorată de primarul liberal este și iluminatul localităților. Recent s-a obținut finanțare pentru înlocuirea și celorlalte 300 de lămpi led pentru iluminat. În curând vom avea iluminat modern și eficient pe toți stâlpii din comuna Unirea. Un proiect actual, aflat în derulare este extinderea rețelei de apă. Este vorba de lucrări pentru înlocuirea țevilor de apă în satul Oltina. De menționat faptul  că din 2016 nu s-au înlocuit nici măcar 10 metri de țeavă. S-au înlocuit deja tronsoane de țevi ruginite de peste 1000 metri liniari, și se finalizează ultimii metri  în Oltina precum și schimbarea a 300 metri pe strada Poieniței din Unirea.