Unirea. Primarul Ciprian Olteanu dedică anul 2022 dezvoltării localității. Iată cum…

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Unirea. Primarul Ciprian Olteanu dedică anul 2022 dezvoltării localității. Iată cum…

2022 va fi pentru primarul com. Unirea, ing. Ciprian Andrei Olteanu, un an orientat către creșterea calității vieții cetățenilor, a serviciilor oferite acestora. După finalizarea instituțiilor de învățământ școlar, instalarea unei centrale termice, realizarea unei baze sportive în incinta școlii și a unui parc modern – aflăm că primarul Andrei Olteanu nu se oprește.

Calitatea serviciilor oferite presupune și investiții în calitatea apei oferite cetățenilor, racordarea locuințelor la canalizare. În prezent sunt analizate soluțiile cele mai eficiente economic pentru furnizarea acestor servicii – ținând cont de scăderea presiunii apei vara, când consumul crește. Important este și prețul apei care trebuie să fie accesibil…spune primarul liberal, indicând comunicarea permanentă cu cetățenii și conducerea unor instituții. 

Cele mai importante servicii le vom dezvolta prin parteneriat cu vecinii noștri cu Jegălia și Dichiseni. Un obiectiv important este realizarea magistralei de gaze naturale și conectarea la aceasta a locuințelor sau instituțiilor. Stația de compost de la Jegălia este o soluție pentru o comună curată pentru transformarea în compost a gunoiului de grajd. Ne preocupă soluții comune pentru un mediu sănătos și dl primar Vasile Aurel are expertiza pentru a ne implica în astfel de proiecte comune dezvoltării localităților noastre – arată primarul CiprianOlteanu…

Programul național Anghel Saligny l-a găsit pregătit, cu tema făcută pe tânărul primar Ciprian Andrei Olteanu. Investitor privat la o firmă de renume și având expertiza unui master profesional dar mai ales a unui important proiect european implementat personal, acesta a știut ce are de făcut la primăria Unirea încă de la câștigarea mandatului de primar. Acesta a realizat cadastrarea întregii localități, a suprafețelor existente și reactualizarea P.U.G.. S-au făcut măsurători topografice nu numai pentru corecta plată a suprafețelor de către deținători dar mai ales pentru a putea aplica la proiecte europene pentru dezvoltarea localității noastre…spunea primarul din Unirea.

Pe lângă proiectul pentru introducerea rețelei inteligente de gaze naturale, executat în parteneriat cu primăria Jegălia, Ciprian Olteanu a pregătit documentația pentru a asfalta în com. Unirea 5275 m iar în Oltina 2630 m. Un total de 7905 metri cu care se va declara terminată asfaltarea în cele două localități. Astfel, în Unirea se vor asfalta str Alunului 790 m, Stejarului 445 m, Belșugului 295 m, Berzei 278 m, Trandafirilor 70 m, Macului 210 m, Turturelelor 128 m, Mușețelului 148m, Liliacului 848 m, Lujerului 341 m, Zorilor 305 m, Viilor 105 m, Fierăriei 52 m, Parcului 200 m, Înfundata 61 m, Duzilor tronson dreapta și stînga de 162 + 160 m, Grădiniței 94 m. 

Se vor asfalta străzile acolo unde se dorește a se acorda terenuri conf legii 35 pentru construirea de case de către tineri. Astfel, pe strada Extindere cartier Nou / prelungirea Lujerului se vor asfalta 130 m, strada Cartier Nou1 din DN 200 m și strada Cartier Nou2/ interior parcele 125m.

În Oltina se vor asfalta 11 străzi după cum urmează: str. Luntrei 145 m, Republicii 308 m, Sulfinei 298 m, Văleni 297 m, Toamnei 301 m, Primăverii 114 m, Răsăritului 145 m, Doinei 89 m, Mărășești 90 m, Mioarei 525 m și str. Romană 318 m.