Unirea: Primarul Belu plătește 600 mil. lei pt un proiect de gaze care nu vor trece prin comună

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Unirea: Primarul Belu plătește 600 mil. lei pt un proiect de gaze care nu vor trece prin comună

Soluția realizării unei conducte magistrale de gaze naturale în comuna Unirea este una de vis. Oportunitîți de realizare a acesteia nu există. Nici finanțare. Documentația greu de realizat dintre primăriile de pe ruta Roseți- Borcea a fost realizată și obținut autorizări de către primăria Roseți și Borcea. Primarul Râjnoveanu a obținut racordare a com Roseți la magistrala Modelu. El a fost îndrumat corect și sfătuit ca atare despre faptul că magistrala Fetețti – Roseți nu se poate realiza financiar.

 

Și primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a obținut autorizarea lucrărilor, dar atât. Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale a fost un proiect PSD care nu mai are finanțare de la guvernul PNL. În atare condiții primarul Belu din Unirea publică documente. Deși nu și-a onorat plata unor facturi de 300 lei pentru servicii prăpădite de presă, primarul Belu a contractat și plătit un studiu de fezabilitate de la o firmă cu renume…S.C. GRAND DEVIZ SRL…a realizat un studiu de înființare a unei rețele de gaze naturale în…Unirea.

 

Primarul Belu a plătit acum 10 zile vreo 600 milioane lei vechi factura la o firmă care a realizat …piese scris și pies desenate. Adică proiecte pe hârtie. Pentru că până la realitate este un pas mare, ca acela de la vorbe la…fapte…Dar pentru elogierea electorală a gloriei primarului Belu la Primăria Unirea este nevoie de presă.

Presa se face pe bani, și legal prin facturi care trebuiesc achitate, la fel ca cea de mai sus. Noi vă relatăm gratuit despre visele lui Belu, dar și despre imposibilitatea de a realiza acest proiect care nu are finanțare. De aceea vom publica declarațiile primarilor Vasile Aurel/ Jegălia sau Rajnoveanu/ Roseți. Primari care știu ce înseamnă finalizarea unor proiecte…Curaj domnule primar. Învățați de la Râjnoveanu…LINK

Ministerul Energiei a emis pe 25 aprilie o decizie. Transgaz ne comunică traseul conductei de gaze pentru care primarul Belu se pare că a plătit degeaba studiul de fezabilitate…

”Având în vedere finalizarea conforma si completa a procesului de autorizare necesar pentru realizarea proiectului de interes comun, a procesului de consultare şi participare a publicului precum şi emiterea  Deciziei exhaustive, Transgaz in calitate de initiator al Proiectului pentru construirea conductei care preia gazele din Marea Neagră a obtţnut astfel dreptul de incepere efectivă a lucrărilor de construire a gazoductului. Astfel, compania isi consolideaza rolul si locul pe care-l are in sectorul infrastructurii energetice europene si nationale”, a declarat Ion Sterian, Directorul General al Transgaz.

Conducta are o lungime de 308,4 km şi va fi conectată la Sistemul Naţional de Transport, dar lşi la BRUA, asigurându-se posibilitatea transportului gazelor naturale spre Bulgaria şi Ungaria prin interconectările existente Giurgiu-Ruse (cu Bulgaria) şi Nadlac-Szeged (cu Ungaria).

Pe teritoriul judeţului Constanţa, conducta este situată pe teritoriul administrativ al comunelor Tuzla, Costineşti, Topraisar, Amzacea, Mereni, Chirnogeni, Cobadin, Peştera, Raşova.

Pe teritoriul judetului Călăraşi, va fi aferentă comunelor Borcea, Jegalia, Perişoru, Dragalina, Stefan Voda, Cuza Vodă, Gradiştea, Independenţa, Alexandru Odobescu, Ciocanesti, Dorobantu, Ulmu, Lupşanu, Manastirea, Frăsinet, Curcani, Mitreni, Radovanu, Crivăţ. Nu rezultă de nicăieri alt traseu, de deviere a conductei de gaz de la Jegălia la Unirea sau Dichiseni. Și aflăm și că această conductă nu poate tranzita localități care nu au nevoie de gaze decât pentru câțiva consumatori.

Sperăm să ne înșelăm dar… conducta nu va trece pe raza comunei Unirea. Sunt date publice. Așadar pentru ce a plătit primarul Belu un Studiu de fezabilitate de peste jumate de mililard? Că noi îl oferim gratis…