Un om cu care trebuie să ne mândrim: ing. Staraș Dan
8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Un om cu care trebuie să ne mândrim: ing. Staraș Dan
Experiențele lui Nikola Tesla sunt continuate în Călărași. Ing. Staraș Dan,este inginer electronist și informatician. Mulți călărășeni și nu numai îl cunosc de la firma de reparații radio tv de pe b-dul Gării din mun. Călărași. Acolo locuiește de mic copil provenind dintr-o familie de intelectuali, părinții fiind recunoscute cadre didactice, soția medic, copiii cu studii postuniversitare.
Absolvent, șef de promoție al unor facultăți adevărate: Facultatea de electronică și telecomunicații din Universitatea Politehnică București și al Facultățíi de informatică Titu Maiorescu. Oamenii din Călărași îl cunosc ca pe un foarte bun depanator de televizoare și aparatură electronică de uz casnic, rar câte un astfel de aparat nefiind reparat de Dan Staras
A citit și experimentat enorm de mult în ultimii 5 ani, privind noi surse de energie electrică, și a ajuns către un final cu rezultate pozitive. Pentru viitorul apropiat și posteritate, călărășeanul nostru va oferi o sursă care va produce curent electric gratuit.
Nimic nu este întâmplător și oferit pe tavă: Nikola Tesla a descoperit secretul dar a ajuns pe mâna serviciilor secrete străine. Acestea din motive de monopol asupra energiei dar și militare nu au vrut să facă umanității public secretul.La 7 ianuarie 1943, Tesla a murit falit, la varsta de 86 de ani, intr-o camera a hotelului New Yorker. Primii care i-au rascolit camera au fost agentii FBI, care au sustras, cu imputernicire de la Biroul Proprietati Straine (desi Tesla era cetatean american), toate proiectele la care lucra, inclusiv „agenda neagra” in care se afla si schita generatorului de electricitate captata din eter.
Așa zisul incendiu care a distrus fabrica Tesla a ascuns pentru un timp acest secret.
Tesla spunea ca soarele este o imensa minge de electricitate, incarcata pozitiv cu un potential de peste 200 de miliarde de volti. Pamantul este incarcat negativ, iar intre cele doua corpri ceresti se creeaza o energie cosmica, variabila de la zi la noapte, de la anotimp la anotimp, dar care este tot timpul prezenta si poate fi folosita gratuit. Tesla voia sa capteze pentru folosul omenirii uriasa cantitate de energie aflata intre ionosfera – unde se afla particulele pozitive – si pamantul incarcat negativ, un potential de 360.000 de volti.
Iată că inginerul din Călărași a găsit alte variante de producere a energiei, mult evoluate proiectelor lui Tesla.
Noi surse de energie presupun și rezonanța curenților cu a tensiunilor. Un generator de bandă largă folosind energia electromagnetică în conjuncție cu energia liberă.
Un proiect la care muncește de peste 4 ani, cu costuri personale mari și care se va finaliza curând. Inginerul electronist din Călărași nu are resursele financiare ale lui Tesla ca de exemplu o fabrică cu sute de angajați care să efectueze zilnic probe cu echipamente. Are un simplu atelier, de fapt un Service radio tv în Călărași.
A realizat singur sute de bobine pentru a determina cuplajul optim, frecvența și parametri tehnici care conduc către rezultate practice. A realizat zeci de module experimentale cu care a analizat parametrii energiei libere, modalitatea de a o capta și transforma în energie electrică. Munca sa, consemnată în sute de experimente, notițe cu scheme și schițe al acestor rezultate, de fapt cercetarea științifică reală a fost considerată de cei sceptici drept o nebuneală, dar…
Rezultatul final va fi un echipament costând în jurul a 1000 euro, independent de ENEL, carburanți, energia solară sau eoliană, capabil a produce energie electrică peste 5 kw, permanent. Adică mult peste nevoile unei ferme, ale unei locuințe/ gospodării. Aceasta va rezolva nu numai problemele de iluminat dar și de consum electric ori de încălzire a locuințelor.