ULUITOR! Spitale/sanatorii de refacere pentru pușcăriași/pușcăriabili

8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ULUITOR! Spitale/sanatorii de refacere pentru pușcăriași/pușcăriabili
A devenit un simbol național lupta unor parlamentari pentru prea binele celor din pușcăriile românești.
Aleșii se regândesc la binele pușcăriașilor înghesuiți câte 3 în același pat…se regândesc cum să elibereze de pedepse pe cei condamnați/condamnabili sub 10 ani…
O soluție pentru pușcăriile supraaglomerate este internarea în spitalele românești (desființate în 2010 de către liberali )și obligarea la muncă silnică.
Cazare în condiții foarte bune ( 1 persoană în 2-3 paturi) se pot face în unitățile militare desființate din 2006 încoace, ca urmare a declarării de către aleși a faptului că stagiul militar nu este obligatoriu.
Închipuiți-vă ce plăcut ar fi ca pușcăriașii să stea în dormitoare de câte 50 persoane câte 4-5 persoane… Totul pentru ceai și pesmeți. Cei care muncesc ar putea beneficia și de o porție de orez/ fasolea este scumpă.  Modelul este foarte democratic și se pot face referințe la pușcăriile din SUA unde munca este obligatorie la drumuri, căi ferate, etc. În România aceasta este doar imaginație, pentru că pe deținuți îi așteaptă ceva mai grav: li se pregătește eliberarea… Ei vor fi nevoiți să renunțe la confortul din pușcării pentru a se lupta cu viața (altora) în libertate…
Un mod de viață din pușcăria de maximă siguranță de la Oradea este ilustrat în fotografiile următoare…Nu vă speriați. Nu sunt fotografii din Spitalul județean Călărași, ci …din pușcăria de la Oradea…
Alimentație și recreere
Pușcăriile din România devenite un fel de sanatorii, loc de odihnă și recreere, sau de specializare după caz sunt impresionante. În fiecare celulă găsești televizor. Deținuții se delectează tolăniți în paturi la emisiunile tv. Cele mai îndrăgite par a fi interviurile despre eliberarea lor date de lideri de prin PSD. Munca nu mai este obligatorie ci benevolă. Dacă muncești ai parte de mai multe medicamente gratuite… și de pachete mai mari/ mai grele…
Întâlnirile intime, practicarea sexului se permite în încăperi special amenajate, periodic… Mâncarea trebuie să conțină un număr minim de calorii iar deținuții trebuie să se plimbe zilnic la aer…Pușcăriile transformate în sanatorii de către aleșii care doresc iertarea pedepselor sunt dotate de sală de rugăciuni, bibliotecă…
Un exemplu care sfidează principiile pedepsirii infractorilor este la Penitenciarul de maximă siguranță din Oradea, transformat în hotel…
Acesta găzduieşte mai ales oameni care au comis infracţiuni grave şi au ani mai mulţi de detenţie, este în topul puşcăriilor lux din ţara noastră.
Bihon.ro arată că la bucătăria Penitenciarului, unde doi maeştri bucătari pregătesc împreună cu 20 de deţinuţi meniul, în fiecare zi. Meniul e diferenţiat în funcţie de religie, afecţiuni, diete etc. De exemplu, musulmanilor li se înlocuieşte carnea de porc cu cea de pasăre, vegetarienii primesc mâncare pe măsură, fără carne etc, diabeticii la fel, potrivit afecţiunii lor. Şi felurile de mâncare sunt diferite timp de zece zile, apoi se rotesc. Joi dimineaţă, deţinuţii au mâncat pâine, ou fiert, unt şi gem şi au primit câte o cană cu lapte. La prânz au primit ciorbă de perişoare – cei cu regim normal de alimentaţie, dar şi cârnaţi preparaţi din porcii crescuţi la ferma de la Sântandrei a Penitenciarului.
Penitenciarul Oradea găzduieşte deţinuţi (în stare de arest preventiv, de maximă siguranţă, în regim închis – aceştia fără multe drepturi, dar şi în regim semi-deschis şi deschis – care au voie să iasă din unitate să lucreze cu sau fără supraveghetori) din Bihor, din Sălaj (unde nu e nicio puşcărie şi de la Satu Mare).Doar vreo 15 camere (cu 10 – 20 de paturi, unde sunt deţinuţi în regim închis, dar şi în regim deschis) mai au toalete turceşti, dar şi acestea se vor schimba în cursul acestui an cu altele, antivandalism.
Igienă și sănătate
La așa zisa pușcărie din Oradea există trei curţi, cu teren suspendat, fiecare cu aparate de forţă şi telefon. Aceste curţi sunt separate şi au intrări către secţii speciale, pentru ca să nu se creeze aglomeraţii de oameni privaţi de libertate şi de aici să se işte alte probleme. Saltelele la puşcăria orădeană sunt ignifuge, deţinuţii primesc şi nişte cufere, pentru a-şi păstra hainele. În majoritatea camerelor este televizor LCD şi acolo unde lipseşte, deţinutul face o cerere şi i se va permite să i se aducă de acasă un televizor, multe televizoare fiind însă cumpărate de Penitenciarul Oradea. Există pachetul de bază de la Digi, iar, în plus, deţinuţii primesc informaţii juridice, sociale, urmăresc şi slujbe religioase la canalul de televiziune cu circuit închis. Unitatea are şi o bibliotecă plină ochi de cărţi, dar şi un studio TV cu aparatură modernă.
Alimentație și confort
În sala de clasă de la ultimul etaj vin, cu program separat, deţinuţii care urmează diferite cursuri din învăţământul primar, gimnazial, liceal. Deţinuţii au şi club, unde pot juca jocuri de masă etc. Camerele de vizită sunt şi acestea speciale, la fel ca vorbitorul cu paravan. Sunt deţinuţi care nu au voie să primească vizite decât vorbind la telefon şi privind vizitatorul printr-un geam, exact ca în filme. Ceilalţi, tot cu program, pot primi vizite, într-o cameră amenajată cu bănci, patru deţinuţi putând să primească o dată vizita a maxim patru persoane. De asemenea, pe uşa de la camera de vizită e scris clar şi cantitatea de pachete pe care un deţinut o poate primi: 10 kg de alimente, 6 kg de fructe şi legume.
Lux, educație și cultură
În sala de clasă de la ultimul etaj vin, cu program separat, deţinuţii care urmează diferite cursuri din învăţământul primar, gimnazial, liceal. Deţinuţii au şi club, unde pot juca jocuri de masă etc. Camerele de vizită sunt şi acestea speciale, la fel ca vorbitorul cu paravan. Sunt deţinuţi care nu au voie să primească vizite decât vorbind la telefon şi privind vizitatorul printr-un geam, exact ca în filme. Ceilalţi, tot cu program, pot primi vizite, într-o cameră amenajată cu bănci, patru deţinuţi putând să primească o dată vizita a maxim patru persoane. De asemenea, pe uşa de la camera de vizită e scris clar şi cantitatea de pachete pe care un deţinut o poate primi: 10 kg de alimente, 6 kg de fructe şi legume.
Dragoste, plăceri foarte intime și credință
Trimestrial, câte trei ore, deţinuţii care întrunesc anumite condiţii, pot să întreţină relaţii sexuale cu soţia sau concubina într-o cameră foarte bine pusă la punct, cu un pat mare, comodă, materiale informative despre sexul protejat, dar şi tablouri drăguţe realizate în atelierul special din unitate.

Se ţin slujbe de liturghie, dar şi vecernie şi utrenie, maslu – o dată pe an. Sunt primiţi aici deţinuţi şi de alte religii, fără discriminare.

Dantură gratuită pentru pușcăriași

La cabinetul medical de stomatologie, orice deţinut beneficiază gratuit de tratament. Iar cei care doresc să îşi aranjeze dantura cât stau „înăuntru” o pot face cu sume extrem de modice, asta însemnând doar plata lucrării protetice, către tehnicianul dentar – nu şi manopera la dentist sau tehnician. Cam 1800 de consultaţii se fac la cabinetul stomatologic, 10% dintre acestea fiind lucrări protetice, spune medicul stomatolog într-un interviu dat pentru bihon.ro

Audiențe pe…INTERNET și încălzire cu centrală pe gaze

deţinuţii nu mai sunt căraţi în faţa instanţelor judecătoreşti pentru orice întrucât s-a implementat, prin proiect central, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor un sistem de teleaudienţe. Într-o cameră specială a Penitenciarului se află deţinutul, care răspunde magistratului în faţa unui calculator, instituţiile fiind online. Pentru că centrala termică pe păcură s-a considerat a fi poluantă a fost înlocuită cu una modernă pe gaze.

Mâncare gratis, căldură și prea mult confort pentru deținuții din România. 

De ce să fie eliberați?

 

Notă. Materialele fotografice și descrieri din text au fost efectuate de jurnaliști de la Bihon, în cadrul zilelor zeschise/ prilej cu care porțile pușcăriei au fost deschise (într-un sens) presei…Așteptăm cu drag ziua când porțile pușcăriilor se vor deshide/redeschide pentru unii jurnaliști, unii fiind chiar foști clienți ai acestora. Un prilej de documentare  cu ”viața grea ” din pușcării îl face acum și Atitudinea din Călărași

Citiți www.atitudineadincalarasi.ro Pentru că nu știți ce pierdeți…