ULUITOR! Școlile vor funcționa cu prezență fizică numai dacă rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ULUITOR! Școlile vor funcționa cu prezență fizică numai dacă rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

Rafila este gânditorul unei strategii…

Comitetul Național pentru Situații de Urgență uluiește pe români și stabilește alte  criterii pentru  care școlile trec online. Totul depinde de gradul de ocupare al paturilor ocupate cu bolnavi Covid-19, într-un județ. Elevii vor învăța online dacă în județ rata de ocupare a paturilor din spitale este de peste 75%.

Iată ce a stabilit astăzi 13 ianuarie 2022 CNSU…

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

  • Școală online 10 zile la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.

Până în prezent, deschiderea școlilor cu prezență fizică era DEPENDENTĂ  de rata de vaccinare a profesorilor, dacă era peste 60 % într-o unitate de învățământ și  școlile treceau online la o rată de 3 cazuri la mia de locuitori. Aceste criterii nu mai apar în noile scenarii aprobate de CNSU. 

foto digi24.ro