ULUITOR! Primăria Călărași anunță la sfârșitul verii începerea tratamentelor degeaba, pentru așa zisa combatere a larvelor și țânțarilor adulți

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ULUITOR! Primăria Călărași anunță la sfârșitul verii începerea tratamentelor degeaba, pentru așa zisa combatere a larvelor și țânțarilor adulți

Tratamentele de dezinsecție, aplicate împotriva țânțarilor trebuiau începute din primăvară, iar contractarea serviciilor din luna decembrie. Degeaba au strigat în Ședințele de Consiliu local consilierii PSD Balica Georgeta și Dulce Marius de acum vreo 3 luni că este târziu cu aplicarea desinsecției, arătând că nu s-au contractat serviciile și că populația din municipiu va fi afectată de țânțari pentru că vor aplica la începutul lunii iulie tratamentul, fiind prea târziu și fără eficacitate asupra larvelor. Consilierii au acuzat atunci neglijența executivului arătând că în alte municipii tratamentul s-a aplicat din luna aprilie. Minunea a fost că o firmă selectată pentru aceste servicii din Galați a contestat câștigarea licitației de către o altă firmă. Că s-ar fi făcut astfel dezinsecție pe bani mai puțini…spune purtătoarea de cuvânt.  Nu știm ce sume sunt dar vă imaginați interesul pentru a stropi pomii și boscheții cu o soluție… Lunile au trecut iar litigiul nerezolvat între firme oprind aplicarea dezinsecției, care iată se poate aplica și prin aparatul propriu adică cu lucrători de la Spații verzi. În aceste condiții Primăria Călărași ne face un comunicat minunat. Iată anunțul! 

 

26 iunie 2017                   ANUNȚ DE PRESĂ

Privind tratamentele de combatere larve și adulți țânțari ce se vor executa pe raza municipiului Călărași, în perioada 28.06-02.07.2017

 Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că Serviciul Public Pavaje Spații Verzi va executa, în perioada 28.06-02.07.2017, pe vegetația domeniului public al municipiului Călărași,două tratamente de combatere larve și țânțari adulți, astfel:

-prin aviotratament (în zonele cu vegetație abundentă din jurul orașului – în intervalul orar 06.00-11.00;

-prin tratament terestru (spații verzi, locuri de joacă, zone cu vegetație de pe bulevarde etc) – în intervalul orar 23.00-05.00.

Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, fiind posibilă prelungirea perioadei (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active utilizate sunt: s-metopren, deltametrin, tetrametrin și cipermethrin.

Facem precizarea că tratamentele se vor desfășura în condiții corespunzătoare, pe raza municipiului Călărași, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

 

BIROUL DE PRESĂ