ULUITOR! Polițiștii de frontieră din Oltenița au descoperit pește într-un portbagaj…

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ULUITOR! Polițiștii de frontieră din Oltenița au descoperit pește într-un portbagaj…

Polițiștii de frontieră din  Oltenița au depistat un bărbat care transporta în portbagajul autoturismului câteva lădițe cu cca. 72 kg pește, fără … documente de proveniență a mărfii.

Polițiștii de frontieră din Oltenița,au oprit, joi 10 decembrie, pe raza localității Oltenița un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza județului Călărași. Ei găsit în portbagajul acestuia,  72 kg pește din specia caras, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat peștele de la diferite persoane care pescuiau în zonă și intenționa să îl comercializeze în mai multe localități de pe raza județului Călărași, pentru a obține profit.

DSV Oltenița a dispus confiscarea întregii cantități de pește, iar în conformitate cu procedurile în vigoare, aceasta a fost predată Complexului de Agrement Călărași, respectiv Grădina Zoologică Călărași. Gurile rele spun că motorina consumată pentru a plimba peștele tocmai la animalele de la ZOO Călărași a costat mai mult decât peștele…Mai mult, polițiștii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.