Uluitor! Ministrul Economiei dă subvenție 100 kw la firmele ce își instalează panouri fotovoltaice

5 zile ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Uluitor! Ministrul Economiei dă subvenție 100 kw la firmele ce își instalează panouri fotovoltaice

Aproape 13 milioane de români vor primi subvenții pentru a-și putea achita facturile la electricitate

Românii cu venituri medii și mici vor plăti facturi reduse, anunță ministrul Economiei, Virgil Popescu. La fel se va întâmpla și cu companiile, susține ministrul care promite bani de investiții. Virgil Popescu: “La companii, aici vorbim de două linii. Una pe termen mediu e deja gândită. Companiile primesc subvenție până la 100 de kilowați dacă își instalează panouri de producere energie. Am luat decizia să finanțăm toate proiectele depuse. Vom dezvolta proiecte de eficiență energetică să îi ajutăm să investească în echipamente care consumă cât mai puțină energie” , a declarat Popescu.

Popescu amai spus că legea consumatorului vulnerabil este realmente un ajutor dat românilor.Pentru subvenționarea prețului la energia electrică vor beneficia românii care consumă între 30 și 200 de KW pe lună. ”Am pus un preț minim de referință, care este mai mic decât prețul reglementat. Avem o bază de pornire și avem un preț mediu în piață de 82 de bani/KW. Cel mai mic este 64 de bani/KW și prețul mediu este de 82 de bani. Diferența de 18 bani / KW la consumator va fi subvenționată în integralitate de către stat…a spus Popescu

Avem consumatori între 30 de KW și 200 de KW lunar. Acest prag de 30 de KW înseamnă că acolo avem case nelocuite sau locuințe de vacanță și nu are rost să le subvenționăm. Peste 200 de KW nu mai considerăm că este un consum mediu, ci oameni cu un venit peste medie și nu are rost să subvenționăm. Avem 5.172.193 de gospodării, dacă le înmulțim cu 2,5 persoane/gospodărie avem 13 milioane de români care vor beneficia de acest ajutor pentru energia electrică. Nu vor beneficia consumatorii vulnerabili pentru că lor li se va aplica legea consumatorului vulnerabil.

Cum va funcționa întregul mecanism? La sfârșitul fiecărei luni, furnizorii vor emite factura, vor trece acest discount diferențiat, vor întocmi niște boderouri pe care le vor prezenta la ANAF, în declarațiile de taxe și impozite, și se vor scădea de la taxe și impozite. Nu vrem ca românii să fie puși pe drum să demonstreze că au un consum mediu.”, a spus Virgil Popescu.