Trai pe vătrai la Primăria Călărași

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Trai pe vătrai la Primăria Călărași

Cetățenii din minunatul nostru municipiu au mers la Primăria Călărași pentru a sesiza că în fața blocurilor lor, lucrările de asfaltare recente au fost făcute de mântuială, producându-se mai multe surpări. Ei arată că apa se strînge în aceste gropi și se scurge pe lângă țevi în subsolul la blocuri. Ajunși la Primărie, după ce au dat degeaba mai multe telefoane,  aceștia au aflat că cei pe care i-au ales sunt la odihnă sau în voiaj la Bruexelles. Astfel, după ce doar s-a întors de la o ” vizită de lucru” der peste 1 săptămână din China, Coreea și Japonia, Daniel Drăgulin și-a luat ambii viceprimari ca să se deplaseze la o altă vizită, tot de lucru, și tot de o săptămână, pe la Bruexelles. Pentru că avea nevoie de odihnă și directorul Valentin Deculescu și-a luat concediu de odihnă. Trai pe vătrai… Multă liniște și mai ales fericire în birourile Primăriei, spuneau oamenii. Nu știam cui să ne adresăm, portarii, niște polițai locali nu știau cine conduce Primăria asta minunată, unde puteam merge în audiență – arătau oamenii. Era vorba de o șosea surpată, anume strada Mușețelului. În dreptul blocurilor J 39 și J  48 șoseaua s-a surpat formând gropi unde se rup zilnic autoturismele, spune dna Grigorescu. Gropile nu sunt semnalizate, marcate. Nici măcar niște piatră nu au aruncat. Îi doare în c…r de noi, dacă ne rupem mașinile sau ne intră apa de pe stradă la subsol….spuneau oamenii revoltați. Drăgulin vine pe teren doar să ne ceară voturile. Să le aștepte data viitoare…Gropile arată exact ca în fotografie.

Dacă funcționarii de la Primărie sau cei de la Serviciul de spații atât de verzi și mai mult pavaje nu le găsesc, oamenii mi-au trimis fotografii, ca să le identifice după blocurile în cauză. De la Penny 2 a 2-a  stradă la dreapta… Ei sunt revoltați pentru că nimeni nu s-a ocupat de situație deși au dat multe telefoane la Primărie sau Poliție, unii arătând că nu e treaba lor.

Și în Centrul orașului, care mai este poreclit și civic deși nu se știe de ce… un cetățean și-a rupt piciorul. Groapa este chiar în mijlocul străzii, unde pavajul este surpat, taman în fața fostului sediu al Primăriei. Îi doare așa de tare în c….r  de noi încât nu ne permitem să-i deranjăm, pentru că o facem degeaba, spun oamenii de pe stradă cărora le cer părerea. Le arăt că echipa primarului este preocupată de a face câte ceva, dar nimeni nu mă crede. Lumea acuză că aceste plimbări în grup ale întregii conduceri a Primăriei prin Europa este o sfidare la adresa lor. Au apelat la presă pentru a li se face cunoscute solicitările dar nu au încredere că li se vor rezolva prea curând. Ei spun că drumul de întoarcere din voiajul prin Europa este prea  obositor. Statul la înălțime, în avion, necesită odihnă la întoarcere. La fel și mesele de la Bruexelles vor necesita o perioadă de adaptare de câteva zile a aleșilor noștri – spuneau oamenii. Pentru că orice lucru serios începe în Călărași cu un repaus.

Imaginea unei Instituții pe care conducerea a abandonat-o pentru a se plimba prin alte țări arată exact așa cum o descrie fotografia de mai sus, realizată de Jimmy Stănescu. O Instituție cu alte preocupări decât cele prevăzute de lege. O Instituție dezinteresată de problemele cetățenilor. Aleși care nu mai merită încredere. O spun nu numai fotografiile dar și oamenii revoltați de traiul zilnic din acest oraș marcat de disconfort, mizerie, trafic auto haotic. Călărași într-un cuvânt…