Teribiliștii și Poliția Rutieră

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Teribiliștii și Poliția Rutieră

Astăzi 20 noiembrie, între orele 10-12, circulația auto a fost întreruptă prin Dispoziție de primar pe strada Sloboziei. Teribiliștii din Călărași alături de câțiva cetățeni au participat la o așa zisă campanie de prevenire a accidentelor auto. Evenimentul a fost prezentat de polițiste bine îmbrăcate, unele recent angajate prin birourile Poliției călărășene, drept o comemorare a victimelor accidentelor rutiere. Un cascador din București a fost adus de polițiste pentru a prezenta la curioși și mai ales la teribiliștii de pe șoselele din minunatul nostru municipiu cum se fac drifturile adevărate, întoarcerile de autoturisme pe un sector de stradă fără gropi: în fața Primăriei. Marcajele de pe strada Sloboziei au fost distruse de cauciucurile frânate. Unii trecători, au spus că primarul nu este sănătos la cap să aprobe așa ceva pe strada principală. Că asta trebuia aprobat undeva în parcarea de la PIC și nu în municipiu. Alții au rămas indignați de numărul mare de autoturisme de la Poliția Rutieră care au invadat Piața și trotuarele din fața Prefecturii, în condițiile când polițiștii rutieriști sunt greu de găsit la îndrumarea circulației aglomerate din municipiu.

Unii curioși din mulțime s-au întrebat cum a reuşit cascadorul, multiplu campion la raliuri să  supravieţuiască atâtor curse auto, în condiţiile în care maşinile sale nu au fost sfinţite de vreun sobor de preoţi. Ce legătură au raliurile astea cu orașul nostru? Numărul mare de gropi de pe străzi / locuitor? au spus alții… Pentru drifturile din fața Prefecturii Inspectorul Șef al Poliției județene, comisarul șef (de poliție) Marian Iorga i-a acordat la cascador o diplomă, și o cupă de mică valoare, printr-o polițistă bine.

diploma

Efectul scontat de Poliție nu a fost de fapt vreo prevenire, ci o încurajare a teribiliștilor din Călărași. Aceștia – spuneau chiar ei – vor arăta că sunt mai buni decât cascadorul adus de la București. Cursele lor și drifturile noastre, vor urma în intersecțiile din oraș, noaptea pe furiș, atunci când polițistele de la prevenire se odihnesc fericite – au arătat ei. Urmele de pe șosea spun totul… Acum repararea marcajelor rutiere distruse trebuie să se realizeze de organizator. Adică de Poliție. De necrezut, arată cetățenii la fața locului. Poliția asistă la distrugerea marcajelor rutiere de pe șosea. Asta mai lipsea

img_20161120_112514

strada-distrusa

Nu trebuie să ne arate Poliția cât de pricepuți sunt cascadorii, și noi putem arăta pricepere, măiestrie și curaj – a precizat un tânăr care a dorit să rămână anonim. Domnul primar ar fi bine să amenajeze măcar o locație pentru noi, pentru a face legal curse și a ne demonstra priceperea, caii putere – spunea un altul. La sfârșitul curselor polițiștii rutieriști și o polițistă bine îmbrăcată, au dorit să se fotografieze cu cascadorul în fața cortului ridicat special pentru acesta în piața publică.

politista

15094933_1319840451391185_8568046291288262984_n