Tenismena constănțeană Simona Halep va primi titlul de călărășean de onoare. Iată de ce…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Tenismena constănțeană Simona Halep va primi titlul de călărășean de onoare. Iată de ce…

Cetățean de Onoare este un titlu onorific acordat de autoritățile unei localități unei persoane a cărei activitate sau existență este legată în mod deosebit de viața localității sau pentru talentul și serviciile deosebite aduse de aceasta localității.

De obicei, titlul se acordă unor personalități din domeniul culturii, artei, științei, învățământului sau sănătății, dar și unor sportivi și oameni de afaceri care au valoare, competență, moralitate recunoscute de către comunitatea locală, au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și la creșterea prestigiului localității sau al țării pe plan național și internațional, persoane care, prin acțiunile lor, au contribuit la preîntâmpinarea producerii de evenimente deosebit de grave, în cazuri de calamitate naturală sau situații de urgență sau care au contribuit la salvarea de vieți omenești etc.

Simona s-a născut într-o familie de aromâni în orașul Constanța. Tatăl ei, Stere (jucător de fotbal la echipa Săgeata Stejaru), deținea o fabrică de lactate. Ea a început să joace tenis la 4 ani, fiind antrenată de Ion Stan care era și antrenorul fratelui ei mai mare. La vârsta de 6 ani ea practica zilnic acest sport. S-a mutat în București la 15 ani pentru a-și continua cariera în tenis. Doi dintre idolii ei din tinerețe au fost Justine Henin și Andrei Pavel. Simona a început studiile la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța. Între anii 2006 și 2010, Simona Halep a fost eleva Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanța. În 2014 și-a luat licența la Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității „Ovidius” din Constanța.

Onoruri

  În februarie 2014 a primit titlul de Cetățean de onoare al orașului Bușteni, iar în martie 2014 pe cel de Cetățean de onoare al județului Constanța. În iunie 2018 a primit cheile orașului si titlu de Cetățean de onoare al orașului București.

Venituri

La 23 iulie 2014, Simona Halep a primit cel mai important contract de sponsorizare încheiat pe piața românească dintre un sportiv și o companie, fiind sponsorizată de firma Dedeman cu 500.000 de euro.

În urma parcursului bun avut în ultimii ani la diversele turnee la care a participat, Simona Halep a acumulat din premii suma de peste 28.000.000 dolari americani.

Primarul Daniel Drăgulin printr-un parteneriat cu comunitatea aromână din Călărași propun acordarea titlului de cetățean de onoare al mun. Călărași domnișoarei Simona Halep. Motivul este acela că ea este idolul unei generații – se arată în comunicatul Primăriei

Dacă alți călărășeni de onoare nu sunt invitați la acordarea acestui titlu în fața Consiliului local și nu li se citesc meritele, iată că pentru Simona Halep ritualul este schimbat. Ea va vizita biroul mare cât un supermarket al primarului Drăgulin unde va face și fotografii, moment tare important pentru viitorul candidat la funcția de primar. Apoi este invitată în sala de ședințe după care comunitarea aromână va prezenta un spectacol artistic  realizat în cinstea ei. I se va înmâna titlul în cadru festiv cum puține personalități călărășene au avut parte,  și vor urma declarații de presă și o sesiune de semnare de autografe.