TenarisSilcotub și noile metode de predare/relaționare cu noile generații de elevi

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru TenarisSilcotub și noile metode de predare/relaționare cu noile generații de elevi

Într-o lume aflată într-o schimbare continuă și din ce în ce mai rapidă, educația are nevoie să se reinventeze. Profesorii, elevii și părinții, deopotrivă, sunt cu toții într-un proces continuu de adaptare la noi tehnologii, noi metode de învățare și informații care sunt disponibile, însă trebuie structurate și explicate. 

Acesta este rolul Tech Teach League, un program care ajută profesorii să aibă acces la noi metode de predare și de relaționare cu noile generații de elevi. Gândit de „Școala de Valori”, organizație non-guvernamentală specializată în educație cu experiență de peste 10 ani în domeniu, și finanțat de TenarisSilcotub, programul se derulează pe tot parcursul anului școlar 2020/2021.

📷 Vlad Cupşa ◘ http://komiti.media/

37 de profesori din Călărași, Câmpina și Zalău au răspuns provocării și s-au înrolat în acest program. Ei vor învăța despre integrare digitală, managementul schimbării, pedagogie trans-disciplinară și crearea unei comunități de învățare activă. Programul include atât cunoștințe teoretice cât și experiențe practice , pentru a facilita profesorilor integrarea acestor noi metode.

“După investiții în infrastructură și programe de susținere a elevilor din liceele tehnice, compania noastră a ales, în acest an, să sprijine cadrele didactice pentru a se dezvolta și a folosi metode de învățare inovative. Noua abordare va contribui la întărirea relației elev – profesor, la creșterea interesului pentru noțiunile predate și, pe termen lung, la îmbunătățirea competențelor viitorilor tehnicieni. Adaptarea învățării la noile realități, la așteptările celor care sunt în clasă, fie ea chiar și o clasă online, va duce la creșterea nivelului de încredere a tuturor participanților la educație – elevi, cadre didactice și părinți,” spune Codruța Hodrea, Manager în Relația cu comunitatea TenarisSilcotub.

 Asociația Școala de Valori își propune ca, până in 2035,  să pregătească dascălii din România pentru a preda inovativ, aproape de elev, și a evidenția potențialul fiecărui tânăr pe care îl pregătesc pentru viață și pentru o profesie pe care să o practice cu satisfacție.

”În Tech Teach League, toată atenția se îndreaptă asupra cadrului didactic, ce are un rol fundamental în actul educațional, asigurând sustenabilitate educațională la nivelul școlii și în regiune. Munca și eforturile depuse de profesorii din liceele tehnologice pentru a genera schimbarea, dezvoltarea și educarea elevilor este remarcabilă, iar cei cu care lucrăm sunt de deschiși pentru perfecționare atât la nivel personal, cât și profesional,” spune Daria Cupăreanu, Manager de proiect Școala de Valori.

 Ionuț Cosma, profesor de Tehnologia informației la Liceul Mihai Viteazul din Zalău, se așteaptă ca programul să aducă un plus de creativitate în tehnicile sale de predare: „Liceul la care predau este, deja, un beneficiar direct al investițiilor pe care TenarisSilcotub le face în educație, iar proiectele derulate împreună mi-au dat șansa să învăț multe dintre lucrurile noi pe care le aplic la clasă. Tech Teach League este o experiență nouă prin care sunt sigur că mă voi dezvolta.”

 Implementarea acestui program are ca scop  naștere unei comunități de învățare activă care să aducă noutate și inovație în liceele tehnice.

 

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de peste 1.500 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului. fb.com/TenarisSilcotub