Ștefan Vodă: Primarul Zardova a cerut hoților să aducă lemnele furate la școală…

5 zile ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ștefan Vodă: Primarul Zardova a cerut hoților să aducă lemnele furate la școală…

S-a terminat gingășia și bunul plac odată cu preluarea mandatului de primar de către Ionel Zardova…

Preluarea mandatului de primar de către Ionel Zardova/ PSD de la Primarul Avram George/ PNL nu a fost plăcută. Chiar dacă Avram i-a atârnat de gât lui Zardova eșarfa de primar. VIDEO, ceea ce mulți primari nu au făcut succesorilor, munca la primărie i-a adus lui Zardova multe surprize. Încă din timpul campaniei electorale acesta a semnalat lucrările hei-rupiste, dosperate ale primarului de 7 mandate de a se mai agăța de unul. Se indica cum pe marginea căii ferate la un drum asfaltarea se efectua aplicându-se direct asfalt peste pământul necompactat, fără emulsii sau respectarea vreunei tehnologii. Noul primar este tare curios să vadă cum se va prezenta drumul la ieșirea din această iarnă, mai ales că stratul nu era deloc gros…Nu trebuie să surprindă pe nimeni că alegerile s-au terminat și că este vremea să facem administrație. Una pentru cetățeni și nu pentru găștile adunate pe lângă primării – spunea cândva Ion Samoilă, secretarul PSD Călărași asistent la investirea lui Zardova…

Atenția lui Zardova s-a îndreptat către semnalele date de cetățeni vizavi de minunile produse la școala din localitate. Aici neregulile erau multe. Dacă fostul director pr. Butoi s-a zbătut pentru a obține finanțare necesară introducerii WC-urilor în incinta școlii, conducerea Primăriei de atunci nu a fost receptivă. Din contră. Părintele Butoi a obținut 1,2 miliarde lei vechi pentru a se introduce grupurile sociale în  clădirea școlii, conf. normelor europene. A mai obținut 400 mil. lei de la Consiliul județean pentru reabilitări din care doar 12o mil s-au regăsit pentru școală. Se indică cum că pe fostul primar nu l-a interesat și a deturnat banii către o asfaltare electorală, de mântuială … Reluarea școlilor găsește școala din Ștefan Vodă având curtea plină cu moloz, neridicat de mult timp. WC-urile betonate nu au uși interioare, sunt insalubre și prezintă pericol pentru a fi folosite. Acestea nu au sursă de iluminat sau apă. Acoperișul școlii din tablă este ruginit cu indicii serioase despre apa care curge bine mersi în clase. Este ceva de neadmis spune noul primar Zardova, care indică că școala trebuie urgent reabilitată.

VIDEO

Minunea nu este aceasta, explică primarul revoltat de condițiile de educație descoperite la preluarea mandatului ci de furăciunile constatate. Astfel școala a achiziționat anul trecut vreo 60 de metri cubi de lemn esență tare pentru foc. Din aceștia Zardova a descoperit la un inventar doar vreo 12 metri cubi. S-au mai prezentat cu scop de inducere în eroare vreo câțiva metri cubi de lemn de salcâm. Greu să îl prostești pe Nelu Zardova. Și mai ales greu să îl obligi să admită lucrurile nelegale, furăciunile. Așa că acesta a solicitat celor ce au achiziționat lemnul să vadă și diferența de 48 metri cubi lemn esență tare în magazia școlii. Școala este pregătită pentru reluarea activității. Dar, în condițiile în care anul acesta din cauza pandemiei nu s-au folosit sobele pentru încălzit, vreau să văd întreaga cantitate de lemn cumpărată în magazia școlii. Zardova a mai dat un răgaz celor în cauză să aducă lemnul la școală, pentru încălzirea copiilor. Săptămâna viitoare se va adresa Parchetului pentru a se stabili vinovăția. De aceea, pentru a nu încurca vreo eventuală anchetă noi nu indicăm pe făptuitor. Îl vor face cu profesionalism procurorii.

VIDEO

Privind munca lui Nelu Zardova la Primăria Ștefan Vodă, noul primar are ambiții mari. Terminarea asfaltării, canalizare în toată comuna dar mai ales reabilitarea Căminului Cultural necesar intrării comunei în normalitate. Despre lacătul pe cultură pus în comuna unde s-a născut celebrul coregraf Savu Radu Dumitru noi am mai scris. În mandatele fostului primar Căminul Cultural nu a mai fost folosit. Dovada era lacătul mare, ruginit pe ușa de acces. Geamurile sparte în totalitate, pereții plini de igrasie, apă, condens și mucegai indică necesitatea lucrărilor pe care Zardova trebuie să le întreprindă. Nici Biblioteca amplasată dosnic nu are o situație mai bună. Sunt lucruri pe care vreau să le îndrept spune Nelu Zardova, amintind de ansamblul de dansuri câștigător în urmă cu 15 ani a multe concursuri internaționale în Bulgaria sau alte țări, de tradiția jocurilor populare, de întâlnirile prilejuite de manifestările cultural artistice la Căminul Cultural. Zardova vrea să creeze aici o locație multifuncțională cu biblionet, cu prezentare de filme, un club pentru pensionari, dar mai ales atenția sa este orientată către desfășurarea manifestărilor cultural artistice. Noul primar nu este un om care vrea să abuzeze de presă să fie filmat. De aceea am prezentat mai sus starea de fapt a lucrurilor cu care acesta se confruntă.