Spitalul Județean – loc de pelerinaj politic

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Spitalul Județean – loc de pelerinaj politic

Spitalul Județean Călărași a fost și va rămâne locul preferat pentru plimbări și pelerinaje de politicieni ori șmecheri puși pe căpătuială prin contracte, dintre care multe sfidează realitatea. Spitalul județean a fost locul de unde bucătarii și personalul medical fura alimentele pentru hrana bolnavilor pentru a le duce acasă. Lipsa de alimente a creat în jurul spitalului o rețea de magazine de unde bolnavii compensează hrana. De reamintit cazul bătrânului de acum 1 an care a părăsit spitalul pentru a își cumpăra mâncare și care a fost găsit plutind pe Jirlău de pompieri. Spitalul are o reputație națională privind cazurile de agravare a unor boli datorate lipsei de igienă. Presa locală a relatat despre șpaga dată de bolnavi personalului sanitar pentru orice intervenție… Rare cazurile în care șpaga este refuzată, ea fiind o condiție obligatorie pentru actul medical.

PSD Călărași nu a arătat preocupare pentru remedierea acestor situații decât prin vocea celui ce a fost Dan Eugen Cristodor, fostul președinte al PSD Călărași (min. 07.00 din video de mai jos). Restul de consilieri județeni, locali, vicepreședinți  ori înlocuitori de președinți nu au avut interpelări ori proiecte pentru remedierea deficiențelor din Spitalul județean. Campaniile electorale au folosit pretexte inclusiv reforma din sănătate pentru alegerea/realegerea multor așa ziși politicieni.

Drama din Spital a fost însă o preocupare a lui Iliuță Vasile. Reabilitarea spațiilor prin proiecte, modernizarea UPU, construirea unui heliport, a unei noi aripi a spitalului, îmbunătățirea hranei bolnavilor, achiziția de echipamente și aparatură medicală se pot enumera.

Iată că activitatea echipei lui Vasile Iliuță din Consiliul Județean Călărași  vrea să fie demontată. Astăzi, Spitalul va fi controlat, de ministrul sănătății. Ce fel de control poate fi unul anunțat, și bine pregătit vă dați seama. Inițiativa chemării ministrului a avut-o senatoarea PSD Roxana Pațurcă. Astăzi vom avea mâncare bună, lenjeria va fi schimbată și nu vom mai fi nevoiți să ieșim din spital să ne cumpărăm eugenii, spun bolnavii. Din păcate ei nu pot vorbi despre șpaga pe care o dau, tratamentul medical și lipsa de personal de specialitate din acest așa zis spital.Ceva care va conduce inevitabil către altă declasificare, reducere a numărului de paturi, de personal, și care va obliga pe mulți călărășeni să meargă la alte spitale…