Spitalul jud. Călărași: Cu echipamente de 4 mil s-au lucrat doar 8 probe/ zi pt detectarea COVID. Comunicat

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Spitalul jud. Călărași: Cu echipamente de 4 mil s-au lucrat doar 8 probe/ zi pt detectarea COVID. Comunicat

În loc de 450 teste COVID / zi la Spitalul Județean de urgență s-au făcut doar 8. Investițiile în sănătate ale Consiliului Județean făcute degeaba?

Consiliul Județean Călărași a cumpărat echipamente pentru Spitalul Județean Călărași în valoare de 4 milioane de lei, suma care a fost aprobată în luna mai 2020, în ședința de consiliu județean totul motivat de urgența pentru achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate în această perioadă de criză.

Anunț cetățenii că suntem alături de ei și de cadrele medicale din unitățile spitalicești….se arăta atunci intenția lăudabilă a președintelui Iliuță

De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alți oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19.
Acesta va fi amplasat în fața spitalului, reușind astfel o securizare a medicilor, asistenților și a întregului personal.

“Rog călărășenii să respecte recomandările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, coordonat de domnul prefect Marian Stoica și îi asigur că facem tot ceea ce este nevoie ca județul nostru să fie cât mai puțin afectat. Anunț cetățenii că suntem alături de ei și de cadrele medicale din unitățile spitalicești.

De aceea, pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alți oameni, vom cumpăra un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19.
Acesta va fi amplasat în fața spitalului, reușind astfel o securizare a medicilor, asistenților și a întregului personal”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului județean Călărași.

CJ Călărași – achiziții:
🔴19 aparate de ventilație mecanică

🔴16 monitoare ATI funcții vitale

🔴15 injectomate

🔴 2 aparate de ventilație mecanică pentru transport

🔴 1 aspirator mobil de secreții

🔴10 paturi motorizate de terapie intensivă

🔴 2 infuzomate

 

Pe 25 iunie pe pagina Consiliului Județean se scria…

Investim în SĂNĂTATE

Spitalul Județean Călărași a intrat în posesia echipamentului PCR pentru diagnosticarea COVID 19.

Echipa medicală a spitalului nostru este pregătită să efectueze teste pentru pacienții care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus.

Vă informăm că se ia în calcul și o procedură pentru pacienții care solicită la cerere realizarea testului PCR.

 

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII

DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

Călărași, str.Prel.București nr. 24,  tel: 0242.311.462, fax: 0242.312.680

e-mail: dsp_jud_cls@yahoo.com / web-site: www.aspcl.ro

Operator date cu caracter personal: 19823

COMPARTIMENT SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI CONTROLUL BOLILOR TRANSMISIBILE

COMUNICAT DE PRESĂ 01.11.2020

            În urma articolului publicat în data de 01 noiembrie 2020 de G4Media.ro ”EXCLUSIV Județele Călărași și Ialomița au făcut doar 8 și 9 teste COVID-19 în ultimele 24 de ore, Cluj și Timiș aproximativ 3000 de teste/ Cât a testat fiecare județ din țară în ultima zi și cum influențează asta rata de incidență”, facem următoarele precizări:

  • Testările RT PCR pentru detectarea SARS CoV2 se efectuează din fonduri alocate de Ministerul Sănătății pentru cazurile ce corespund definițiilor de caz suspect și probabil și categoriilor de pacienți prevăzute în ” Definitiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) -Actualizare 14.10.2020”, definiții elaborate de MS-INSP , postate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică și actualizate periodic.
  • Numărul de probe prelevate de unitățile medicale din județul Călărași și lucrate conform metodologiei de supraveghere în data de 29.10.2020 ( dată la care Laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență a lucrat 8 probe) a fost de 432, din care 424 lucrate la Laboratorul Synevo.
  • Probelor prelevate în cadrul metodologiei și menționate mai sus, li se adaugă probele recoltate la cerere, contracost, al căror număr nu îl cunoaștem, conform procedurii actuale către direcțiile de sănătate publică fiind înaintate numai buletinele de analiză pozitive.
  • Menționăm că laboratoarele cu care lucrează DSP Călărași și către care sunt trimise probele de exudate nazofaringiene pentru RT PCR SARS CoV2, sunt : Laboratorul Institutului Național de Sănătate Publică -CRSP București, Laboratorul Regina Maria București, Laboratorul Synevo București , Laboratorul INBI Matei Balș.
  • Laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență Călărași lucrează în prezent în cadrul metodologiei numai probele prelevate în situații de urgență pentru pacienți spitalizați în această unitate.(De ce? NOTA RED.)

 

Sef Serviciu SECBT

Dr. CAMELIA TRUICĂ

Director Executiv

CEZAR-CRISTIAN RĂDULESCU