Spectacolul de teatru „Burlaci și burlăcițe”, luni, 6 noiembrie 2017

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Spectacolul de teatru „Burlaci și burlăcițe”, luni, 6 noiembrie 2017

Comunicat de presă

Spectacolul de teatru – „Burlaci și burlăcițe”

de Hanoch Levin

 

Centrul  Județean de Cultură și Creație Călărași și Teatrul Nottara vă așteaptă luni, 6 noiembrie 2017,  la spectacolul de teatru  „Burlaci și burlăcițe, în regia Alessandrei Giuntini. Evenimentul va fi precedat de o conferință de presă, prilejuită de evenimentul aniversar Nottara 70  și va avea loc în foaierul instituției.

Distribuție – Vlad Gălăţianu (Znaiduh ), Daniela Minoiu ( Pukiţa ), Alexandru Mike Gheorghiu ( Gaunino ), Corina Dragomir ( Bulba ), Sebastian Ghiţă ( Oistwind ), Bogdan Budeş ( Voce Znaiduh ).

Sinopsis:

A iubi sau a nu iubi? A te-nsura sau a burlăci? Un cuplu merge la culcare în seara de dinaintea nunții… dar îndoielile obișnuite se transformă treptat în întrebări existențiale! Eroii noștri au parte de o aventură onirică, în care drumurile li se întretaie pentru a ajunge iar… la somn! Sau totul este doar un vis?

„Burlaci și burlăcițe” se va juca în sala de spectacole ”Barbu Știrbei” a C.J.C.C.Călărași. Durata: 90 minute (fără pauză).

Menționăm că spectacolul este nerecomandat tinerilor sub 16 ani!

 

Uneori e nevoie să ne fie reamintit de ce merită să iubim teatrul și să ne reîndrăgostim de lumea misterioasă pe care ne-o oferă  un spectacol!

Relații și rezervări la numărul de telefon : 0242.314.925.

 

Manager,

Mihaela PETROVICI

Un cuplu. Ba nu, două cupluri. Și amândouă se gândesc la căsătorie. Dar căsătoria nu e treabă ușoară, așa că numai și gândul de a merge la Oficiul Stării Civile poate stârni coșmaruri.

„A fi sau a nu fi. Aceasta e-ntrebarea”. Iar întrebarea se constituie într-un scenariu oniric al unei posibile căsătorii.

Deși piesa este scrisă de un israelian, spectacolul Burlaci și burlăcițe este o autentică mostră de commedia dell’arte, fapt ușor de explicat dată fiind originea regizoarei Alessandra Giuntini. De fapt, imagistica întregului spectacol trimite la origini mai adânci, ajungând până la Aristofan. Machiajul puternic al actorilor, costumele care exagerează anumite părți ale corpului, pășirea până la limita grotescului, picanteria limbajului, toate acestea, îmbinate cu oniricul situației imaginate de Hanoch Levin, creează o imagine umflată, deformată și deloc flatantă a umanului, dar care rămâne în limitele unei comedii inteligent scrise și excepțional interpretate.Textul și spectacolul – sexiste, burlești, dar cu o adiere de poetic luat în răspăr – sunt un comentariu mușcător în jurul responsabilității umane, al angajamentului față de ceva „serios”, aruncând în aer stereotipurile și lăsând în urma lor un oftat sau un chicot. O comedie care eliberează și, totodată, pune pe gânduri.