Sorin Vrajitoru: Deficitul comercial din România majorat de PNL cu 121 milioane de euro…

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Sorin Vrajitoru: Deficitul comercial din România majorat de PNL cu 121 milioane de euro…

Deputat PSD Călărași Sorin Vrăjitoru: Facem legi, dar le facem degeaba într-o guvernare pentru care binele românilor e dat la spate, în fața unor interese comerciale enorme! Jurnaliștii documentează, parlamentarii dau legi în interesul românilor, iar Guvernul le ataca la CCR. Ce țara e asta în care industria alimentară românească nu e deloc sprijinită? Periodic, ziariști, producători și politicieni care se gândesc la oameni trag un semnal de alarmă, dar Executivul se face ca nu aude și își vede nestingherit de afacerile sulfuroase în defavoarea oamenilor din această țară. De ce să consumăm ouă sau miere de import? Pentru că așa vor Orban și ai lui! Aceasta bătaie de joc trebuie sa înceteze! Nu sărăciți Romania cu buna știința!

Importul de produse lactate, ouă și miere crescut față de aceeași perioadă a anului trecut

Față de prima parte a anului 2019 când valoarea importurilor era de 140,1 milioane de euro, importul produselor lactate, a ouălor și a mierii a crescut cu 25% în prima parte a acestui an, ajungând să însumeze 174,98 milioane de euro conform balanței comerciale cu produse agroalimentare furnizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Așadar, România a importat 119,605 tone de produse de  acest gen, mai mult cu 16,455 tone față de anul trecut.

 

România în relațiile europene si extraeuropene

 

În comerțul european, România a înregistrat un deficit de 953,28 milioane de euro, pe când în plan cu țările extracomunitare a înregistrat un excedent 512,37 milioane de euro. În perioada ianuarie-martie 2020, comerțul agroalimentar in plan internațional a scăzut cu aproximativ 9 procente, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.