”Social-democratul” Ciprian Pandea s-a înscris în PNL. Iată ce i-a promis lui Filipescu…

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ”Social-democratul” Ciprian Pandea s-a înscris în PNL. Iată ce i-a promis lui Filipescu…

Astăzi 13 feb. (ziua sihăstriei/ MARE ghinion/ Calendar Ortodox?) liberalii din  BPJ Călărași l-au desemnat pe Valentin Barbu să reprezinte PNL  drept candidat al  Consiliului Judeţean Călăraşi pentru funcția de președinte. Barbu este acum vicepreședinte și secretar al organizaţiei judeţene de partid. PNL l-a convins și pe fostul preşedinte interimar al PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, să devină membru al PNL.

Conform surselor de presă, Pandea i-a promis lui Filipescu că în perioada următoare vreo 6 primari PSD îl vor urma în PNL. Unul dintre aceștia va fi tatăl său dar va fi urmat și de alți primari din Colegiul 2/ zona Roseți – Borcea – Perișoru, unde PSD sub domnia apropiaților lui Pandea a obținut cele mai proaste rezultate la europarlamentare și prezidențiale, convingând electoratul să voteze cu PNL. Nici băiatul primarului PSD Dorel Dorobanţu, Florin Dorobanțu nu a putut să reziste tentației de a fi primar și  așteaptă pe liste ca să fie candidatul liberalilor pentru Primăria oraşului Fundulea.

 

Cea mai importantă lovitură va fi dată, spun sursele de presă de Vasile Iliuță. Acesta va pleca la PSD cu vreo 10 primari și mulți consilieri județeni, aceasta nefiind întâmplător. Primarii în cauză dar și mulți cetățeni afirmă că dezvoltarea localităților lor s-a realizat prin priceperea și dăruirea echipei Vasile Iliuță, ca președinte al CJ și cu finanțare a proiectelor de asfaltare, reabilitare/ modernizare Cămine Culturale, Școli, stadioane, etc. prin grija exclusivă a guvernului PSD. Din toată această campanie electorală se configurează clar câștigul echipei lui Iulian Iacomi & Roxana Pațurcă care aduc acum în PSD pe Vasile Iliuță, un om priceput și  preocupat de dezvoltarea localităților și nu de vreun interes personal. Pentru că cine se aseamănă se adună pentru a face lucruri bune în continuare.

Surpriza mare va fi la Primăria Călărași unde Marius Dulce va avea cele mai mari șanse de câștig și care va zdrobi împreună cu Iliuță pe cei care au distrus municipiul în ultimii 4 ani. Pentru că proiectele sale vor avea utilitate publică, Dulce ar putea avea simpatia și susținerea unor  formațiuni ca PRO România dar și USR Călărași- care au condamnat starea jalnică în care Drăgulin a adus municipiul. Se conturează clar proiecte de dezvoltare care datorită abilității echipei condusă de Vasile Iliuță vor aduce în sfârșit dezvoltarea municipiului Călărași aflat în ruine și caracterizat de călărășeni drept un șantier neterminat ce le aduce zilnic disconfort. În aceste condiții PNL mun. Călărași se poate retrage în opoziție. Daniel Drăgulin va rămîne în istorie drept primarul care 2 mandate nu a făcut decât promisiuni. Lângă el va sta firește Răducu Filipescu,  despre care se poate afirma că în 3 mandate a realizat mult mai puțin ca Iliuță într-un mandat. Despre Domnia Sa, sursele de presă afirmă că deține un rechizitoriu frumos pe care acum DNA îl cercetează cu drag, privind mai multe fapte într-o anchetă penală care curând va fi făcută public. Întrebarea este cine va conduce PNL, pentru că și zilele lui Drăgulin sunt numărate. Conform acelorași surse de presă Dan Motreanu, viitor președinte al PNL jud. Călărași… va trebui să repare tot ce a distrus Drăgulin în organizația unde acesta a venit după un lung traseu de la alte partide. În aceste condiții Drăgulin va încerca să candideze pe primele locuri ca primar dar și ca deputat, doar ca să rămână și el cu ceva în afară de amintiri. Păcat de tânărul Dragoș Coman și alți oameni de valoare/ prea puțini din acest partid, care vor trebui să se mulțumească cu poziția de consilier local sau cel mult de viitor viceprimar în funcție de ce va decide bineînțeles electoratul. Faptele lui Daniel Drăgulin au decăzut imaginea partidului care era cândva situat pe locul 2/ țară. Vom trăi și vom vedea. De aceea…

Vom reveni