SINCERITATE. Președintele Vasile Iliuță îi aplică primarului Mihai Ilie din Budești a 4-a amendă de un miliard lei vechi…

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru SINCERITATE. Președintele Vasile Iliuță îi aplică primarului Mihai Ilie din Budești a 4-a amendă de un miliard lei vechi…

Primarul din Budești a primat astăzi 21 iunie a patra amendă contravențională de la Consiliul Județean Călărași. Dacă primele amenzi le-a primit pe numele Instituției, de acum președintele CJ îi aplică personal amenzile / pe numele lui Ilie Mihai.

Prin arhitectul șef al județului s-a indicat că nu sunt respectate normele de circulație în localitate. Mai precis s-a imputat primarului că și-a permis ca prin ședință de consiliu local să transforme un drum de incintă din localitate care întâmplător este și drum județean în drum cu sens unic. Motivația primarului a fost de natură tehnică dar și juridică. Chiar dacă drumul este proprietatea CJ el se află în administrarea primăriei Budești, iar administratorul poate conf legii să ia măsuri tehnico- organizatorice pentru prevenirea unor accidente, buna circulație, asigurarea de parcaje, etc. – a indicat avocatul primarului din Budești. S-a subliniat că măsura luată de primar are consultarea publică și acesta a fost susținut de cetățeni inclusiv printr-un miting privind măsurile luate – pe care cetățenii au declarat că erau normale și nu-i afectează negativ. Amenda a fost contestată în Instanță, dar a urmat o a doua pe 17 mai 2022  cu un miliard lei vechi pe primar cerând aducerea drumului la starea inițială. O a treia amendă având același obiect a fos aplicată în urmă cu vreo două săptămâni. Primarul Ilie Mihai a primit și o a patra amendă astăzi 21 iunie. Tot de un miliard… Dacă Ilie Mihai crede în Dumnezeu și se roagă pentru binele lui Vasile Iliuță – indicând în toate declarațiile de presă că nu vrea nimănui răul, și că nu înțelege o astfel de atitudine…atunci avocații lui Ilie Mihai se gândesc foarte serios la Codul Penal.

Chiar și așa, primarul din Budești are în continuare simpatia populației. A pietruit toate străzile din Budești unde apa și noroiul intra în case la propriu, și a realizat canalizări. Mii de tone de piatră au ajuns și în celelalte sate. Are un program de asfaltare dar și pentru continuarea lucrărilor de apă și canalizare. Una din ambițiile dui Ilie Mihai este de a repara drumul de acces în Buciumeni. Vrea un parc grandios în fața primăriei pentru manifestări cultural artistice. Mai are proiecte pentru un Centru medical, reabilitarea pieței Budești, o sală de sport, terenuri de sport – proiecte aflate în diferite stadii.