Silistra nu vrea autobuz amfibie ci catamaran electric. Ea construiește două terminale portuare. Unul pe partea bulgară și altul pe partea română…

12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Silistra nu vrea autobuz amfibie ci catamaran electric. Ea construiește două terminale portuare. Unul pe partea bulgară și altul pe partea română…

Politica autorităţilor locale de a dezvolta Silistra ca destinaţie turistică prevede un proiect și pentru mun. Călărași.  Obiectivul este acela  de a îmbunătăţi ruta navigabilă şi infrastructura pe ambele maluri ale Dunării.  Se vor construi două terminale portuare fluviale în partea bulgară şi română. Mult discutata achiziția a unui autobuz – navă amfibie care să poată intra în portul turistic Călărași a cărui dragare pare a fi ineficientă – a stârnit controverse. Partea română dorește achiziția autobuzului amfibie în timp ce partea bulgară dorește un catamaran electric.  Cum se vor înțelege cele două părți nu știm. La nivel de declarații în cadrul unei întâlniri comune ambasadorul Bulgariei și primarul Silistrei au vorbit și de un port industrial. Între timp podul peste Dunăre care s-a construit la Brăila. 

Primăria din Silistra, nord-estul Bulgariei va realiza pentru călărășeni – în cadrul unui proiect european – un miniport turistic. Astfel se va consolida o parte  de pe malul Dunării şi se va construi o rampă de acces pentru ambarcaţiunile mici  a spus viceprimarul Todorov – pentru Agerpres.

Autorităţile locale din Călăraşi, România şi Silistra sunt partenere în cadrul unui  proiect de cca. 2 mil euro și au selectat contractori pentru realizarea activităţilor de consolidare. Totodată se va cumpăra și un catamaran electric care va putea fi folosit drept  navă de pasageri pe ruta Călărași – Silistra. Catamaranul de  14 metri lungime şi 6 metri lăţime va avea două motoare electrice şi va atinge viteza de 13 km/h. El va putea transporta până la 28 de pasageri şi un echipaj de două persoane.

“Proiectul este extrem de important pentru cetăţeni şi vizitatori. Ideea este de a asigura o legătură navigabilă între Silistra şi Călăraşi. În acest scop vom achiziţiona un catamaran iar partenerii noştri români vor achiziţiona un autobuz plutitor. Aceste vase vor transporta pasageri între cele două maluri ale Dunării în conformitate cu un program fix şi în funcţie de nivelul apelor. Vor fi alcătuite trasee turistice pentru vizitatorii ambelor oraşe”, a declarat Todorov.