SIGURANŢA ÎN MEDIUL ONLINE ABORDATĂ ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru SIGURANŢA ÎN MEDIUL ONLINE ABORDATĂ ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

 

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, zilele de marţi şi miercuri au fost dedicate siguranţei în mediul online. Astăzi, în perioada 04-05 aprilie a.c. poliţiştii au fost prezenţi atât în mediul urban cât şi rural, pentru a susţine activităţi de informare şi conştientizare a elevilor şi profesorilor cu privire la pericolele de pe internet şi ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă.

În cadrul acestor întâlniri au fost prezentate măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa pe reţelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor precum şi siguranţa pe internet. Discuţiile purtate au avut caracter interactiv, elevii fiind încurajaţi să prezinte situaţii cu care s-au confruntat în lumea virtuală şi soluţiile pe care le-au identificat pentru depăşirea unor probleme.

 Mâine, 06 aprilie a.c. în ziua dedicată prevenirii violenţei în familie poliţiştii vor fi prezenţi în rândul cetăţenilor din judeţul Călăraşi cu scopul informării acestora cu privire la măsurile de autoprotecţie ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de violenţă în familie şi la consecinţele juridice şi sociale în cazul comiterii unei astfel de infracţiuni.