Serviciul Public Pavaje Spații Verzi/ Primăria Călărași și activitățile de sezon efectuate

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Serviciul Public Pavaje Spații Verzi/ Primăria Călărași și activitățile de sezon efectuate
Serviciul Public Pavaje Spații Verzi (SPPSV), din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, desfășoară, în această perioadă, sub atenta coordonare a viceprimarului Liviu Coman, lucrări de cosire a ierbii în parcuri, aliniamente stradale și scuaruri. De asemenea, angajații acestui serviciu plantează flori de sezon, în Parcul Central, dar și în celelalte parcuri ale orașului nostru.
Totodată, puieții forestieri, plantați în toamna anului trecut, dar și în această primăvară, al căror procent de prindere a ajuns la peste 90%, sunt udați, permanent, de către SPPSV. În Parcul Intim, spre exemplu, procentul de prindere este de 100%, iar în Parcul Central tinde tot către 100%.
Deși urmează o perioadă grea, din cauza temperaturilor ridicate, Serviciul Public Pavaje Spații Verzi va continua să ude, în ritm susținut, acești puieți.
Au loc și acțiuni de toaletare a arborilor care pun în pericol siguranța cetățenilor, a mașinilor din parcări, a imobilelor, în caz de intemperii. În acest sens, există sesizări, iar SPPSV încearcă să le prioritizeze, în funcție de gradul ridicat al problemelor semnalate. Săptămânal, sunt organizate echipe, în vederea rezolvării acestor sesizări semnalate de către cetățenii municipiului Călărași.
“În permanență, comunicăm, ne coordonăm, astfel încât să reușim să scoatem la lumină parcurile și aliniamentele. Numai în toamna trecută și primăvara acestui an am plantat până în 550 de puieți. Încercăm, în toamnă, să revenim cu acțiuni de recepare și replantare, pentru a da un aspect plăcut orașului” – Liviu Coman, viceprimarul municipiului Călărași.