Senatorul PSD Roxana Pațurcă prezintă 3 propuneri legislative pentru pensionari, programul ,,Prima casă” și facilități fiscale…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Senatorul PSD Roxana Pațurcă prezintă 3 propuneri legislative pentru pensionari, programul ,,Prima casă” și facilități fiscale…

Roxana Pațurcă: Astăzi la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din cadrul Senatului am avut 31 de puncte pe ordinea de zi. Ședința s-a finalizat printr-un raport de admitere cu amendamente pentru trei dintre cele mai importante propuneri legislative:

– propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr 227/2015 privind Codul fiscal, prin instituirea unei noi taxe, și anume taxa pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limita de vârstă. Această taxă se va aplica persoanelor care realizează venituri din pensii și/sau indemnizații pentru limita de vârstă primite în baza unor legi/statute speciale, în cazul în care venitul lunar, din care se scade impozitul de venit, este mai mare de 7000 lei. Încercăm să îndreptăm astfel o situație de fapt care s-a perpetuat inechitabil în societatea românească.

– propunerea legislativă având obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr 6/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ,,Prima casă”. Principalele măsuri propuse vizează redenumirea programului, care acum se va chema ,,O familie, o casă”, și faptul că avansul trebuie să fie de 5% din prețul de achiziție sau costul de construire (maxim 70000 euro).

– aprobarea Ordonanței numărul 6/2019 pentru instituirea unor facilități fiscale.