Senatorul PSD Nicușor Cionoiu condamnă jaful din România…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Senatorul PSD Nicușor Cionoiu condamnă jaful din România…
Guvernul adoptat în ședință Ordonanța de Urgență care dă start pentru privatizarea mascată a ultimelor companii în care statul român mai este acționar. Ordonanța modifică Legea 173/2020, propusă și adoptată prin votul parlamentarilor PSD, prin care se interzicea pentru 2 ani înstrăinarea participațiilor statului. Acestea includ și activele nu numai acțiunile.
Nicușor Cionoiu: Împreună cu colegii PSD din Comisia pentru transporturi și infrastructură a Senatului României, am încercat blocarea intenției Guvernului Câțu de înstrăinare a ultimelor active profitabile pe care le mai are România. Din păcate votul majorității PNL-USR-UDMR a dat liber jafului girat de actualii guvernanți. Lupta va continua în Plenul Senatului, unde grupul PSD se va opune adoptării acestei ordonanțe de urgență, chiar dacă Guvernul Orban a adoptat în ședința de joi Ordonanța de urgență pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, prin care practic se pune pe vânzarea ultimelor active valoroase ale statului. Este o întoarcere la metoda privatizării prin vânzarea de active, care a dus la punerea pe butuci a industriei și economiei românești în anii ’90.  S-a mai încercat asta pe data de 2 septembrie, când Ordonanța a mai fost odată pe ordinea de zi, dar s-a reușit amânarea ei în ultima secundă, datorită unor intervenții ale unor structuri care au înțeles că odată cu vânzarea activelor, statul român va rămâne cu companiile doar pe hârtie.
Senatorul  PSD Călărași Nicușor Cionoiu  a condamnat în cadrul unui interviu  sărăcia la care  guvernul actual îi expune pe români. Cionoiu: Este de neacceptat nerespectarea legilor în vigoare de către liberali, aceeași politicieni care au votat legea privind creșterea pensiilor cu 40% și a alocațiilor de stat pentru copii. Sărăcia la care expun pe români astăzi PNL și  USR împreună cu  URMR  nu a fost prevăzută în promisiunile electorale prin care aceste partide  înșeală astăzi pe români. Ca senator al călărășenilor nu voi asista la sărăcia și jaful din țara mea. Vedem cum liberalii vor să își impună bunul plac peste tot, în vânzarea pe nimic a activelor statului dar și în lipsa de consultare a sindicatelor vizavi de măsurile de sărăcie pe care acești așa zis guvernanți vor să le impună. Ca senator nu voi asista comod pe scaunul din Parlament la lucrurile nelegale ce se doresc.  Cer respectarea legii privind creșterea pensiilor, ori alocațiilor pentru copii. Nu fac asta întâmplător ci pentru că asistăm în România la încălcări grave ale dreptului omului. De aceea mă voi afla în stradă alături de români, de cetățenii care au avut încredere în mine, m-au votat și care au fost înșelați de către acest guvern – care nu reprezintă votul lor…a spus senatorul călărășean Nicușor Cionoiu într-un interviu acordat pentru Atitudinea din Călărași. 
Senator Nicușor Cionoiu: Majorarea prețurilor la carburant și energie atrage scumpirea în lanț a celorlalte produse aflate la raft, iar în tot acest timp salariile rămân înghețate. Nu pot asista  ca salariile şi sporurile bugetarilor să se  menţină în 2021 la acelaşi nivel cu cel acordat pentru luna decembrie 2020,  iar voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 lei vor fi acordate şi anul viitor. Românii sunt obligați să îndure mizerii ale unui guvern care nu reprezintă votul lor, dar pretinde dintr-o adunătură că are majoritate. Este strigătul disperat al unei națiuni, al celor neputincioși, săraci, nevoiași, amărâți cu care noi, social democrații ne întâlnim zilnic…
Avem de a face în Parlament cu acea majoritate care obligă pe români la sărăcie…Spun aceasta cu responsabilitate cu referință la ceea ce s-a întâmplat în acest an în guvernarea PNL  care a demonstrat că toată economia țării a fost pusă de aceștia la pământ.  Sute de mii de locuri de muncă au fost afectate…Iar noi, parlamentarii PSD nu suntem de acord cu aceste măsuri care au dus la  închiderea  activităților economice din România. Ei, liberalii vor să pună astăzi lacătul pe România…Nu voi admite aceasta!
Guvernul PNL & USR & UDMR vrea ca  indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publice şi funcţiile asimilate acestora să se menţină la nivelul aferent lunii decembrie 2020. Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine în 2021 cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. Este ceva de neadmis în condițiile creșterii prețurilor la carburanți, energie electrică și implicit servicii și alimente… a încheiat senatorul Cionoiu.