Senatorul PSD Călărași Roxana Pațurcă, se implică pentru asigurarea finanțării Concursului Național “Ion Barbu – Dan Barbilian”

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Senatorul PSD Călărași Roxana Pațurcă, se implică pentru asigurarea finanțării Concursului Național “Ion Barbu – Dan Barbilian”

Eveniment! Concursul “Ion Barbu – Dan Barbilian”
Călărași 2017

Roxana Pațurcă: Am trăit cu emoție momentul festivității de premiere la Concursul Național “Ion Barbu – Dan Barbilian”- cea de-a XXII-a ediție. Inițiat de doi oameni care au intrat în legendele Călărașiului (profesorul de matematică, Ion Cheșcă și profesorul de limba și literatura română, Lucian Pavel) acest concurs care reunește pasionați de literatura română și matematică a atras, anul acesta, concurenți din 24 de județe! Concursul este inclus în calendarul Ministerului Educației Naționale, dar și pentru această ediție finanțarea a venit din partea Consiliului Județean Călărași. Prezent la eveniment ministrul educației naționale, Liviu Pop a promis că începând de anul viitor, concursul de la Călărași va primi finanțare din partea Ministerului Educației Naționale.
O prezență remarcabilă a fost aceea a doamnei Ecaterina Andronescu, nu doar în calitatea cunoscută de fost ministru, dar si aceea, actuală, de președintă a Comisiei de învățământ din Parlamentul României! 


Tot cu prilejul prezenței la Călărași, ministrul Liviu Pop s-a întâlnit cu inspectorii de specialitate, reprezentanții conducerii Inspectoratului Școlar Județean: inspector general, prof. Elena Mihăilescu, inspector școlar general adjunct, prof. Steluța Caraion, liderul Sindicatului învățământului din jud. Călărași prof. Aurel Bogatu și directoarea Casei Corpului Didactic din Călărași, prof. Camelia Croitoru. S-au dezbatut problemelele învățământului călărășean din acest moment și s-au căutat soluții pentru un învățământ de calitate.