Senatorul PSD Călărași Roxana Pațurcă continuă demersurile pentru dezvoltarea satelor românești

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Senatorul PSD Călărași Roxana Pațurcă continuă demersurile pentru dezvoltarea satelor românești

Roxana Pațurcă: Astăzi 11 aprilie, am participat la Prefectura Călărași la întâlnirea Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor vârstnice din județul Călărași. Merg mereu cu plăcere la aceste întâlniri – în primul rând pentru că este un bun prilej de a schimba opinii în ceea ce privește bunele practici în materie, dar și pentru că tot aici discutăm permanent despre modalitățile optime de soluționare a problemelor pe care seniorii din Călărași le ridică la întâlnirile pe care le au cu fiecare dintre noi. 


Primesc mereu la cabinetul senatorial din Călărași persoane vârstnice care îmi relatează problemele pe care le au și pentru care încerc să găsesc soluții. Nu de puține ori găsesc rezolvarea acestor probleme în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic.
Subiectul principal l-a constituit prezentarea unor bune practici în județul Călărași, astăzi discutându-se despre modalitatea în care s-au rezolvat anumite probleme pentru persoanele vârstnice din comuna Ștefan cel Mare, acolo unde, urmare a dedicării factorilor responsabili, persoanele în etate au o șansă în plus pentru bătrâneți liniștite.
Vârsta medie a populației, mai ales în mediul rural, este în creștere. Nu este doar o consecință directă a creșterii speranței de viață, ci și a faptului că tot mai mulți tineri aleg să plece la oraș, în căutarea unui loc de muncă mai bun, a unui trai mai decent.
Această tendință face ca vârstnicii din mediul rural să fie de multe ori lipsiți de orice formă de îngrijire, cei dragi lor fiind plecați de multă vreme departe.
Aici este rolul instituțiilor statului și rolul administrației locale să intervină, să identifice astfel de cazuri și să vină în întâmpinarea nevoilor celor care și-au făcut cu prisosință datoria față de societate și care acum au multă nevoie de noi.
Și din aceste motive, Guvernul PSD a luat decizii care să vină în sprijinul vârstnicilor – creșterea pensiilor și indexarea lor, dar și alocarea unor fonduri importante prin programele PNDL 1 și 2 pentru investiții în mediul rural. Sunt măsuri prin care încercăm să dezvoltăm satele românești, pentru a oferi șanse în plus tinerilor și pentru a-i determina măcar să se gândească de două ori înainte de pleca pentru a trăi și munci la oraș.