Senatorul PNL Ciprian Pandea s-a întâlnit cu Mihnea Tudone, liderul elevilor din Călărași. Ce au discutat…

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Senatorul PNL Ciprian Pandea s-a întâlnit cu Mihnea Tudone, liderul elevilor din Călărași. Ce au discutat…
Consultarea cetățenilor în problemele de interes public, comunicarea permanentă cu aceștia pentru a întreprinde acțiuni legislative eficiente cetățeanului, destinate prosperității vieții și bunăstării către dezvoltarea comunităților din jud. Călărași este una dintre preocupările senatorului călărășenilor Ciprian Pandea. Una din cele mai plăcute și mai interesante întâlniri pe care le-a avut de la preluarea mandatului de senator a venit ca o întâmpinare pentru elevii care au reluat procesul de învățământ în Instituțiile de pe raza jud. Călărași. 
Senatorul Pandea s-a arătat interesat de respectarea  drepturilor cuprinse în Statutul Elevului cum ar fi și accesul gratuit la educație în sistemul de învățământ de stat, dreptul la o evaluare obiectivă și corectă, dreptul de a contesta rezultatele evaluării lucrărilor scrise, dreptul de a avea acces la actele școlare proprii ce stau la baza situației școlare, dreptul de a oferi feedback semestrial cadrelor didactice care predau la clasă, prin fișe anonime, dreptul de a fi ales și de a alege reprezentanți, fără nici o limitare sau influențare din partea personalului didactic sau administrativ, dreptul de a beneficia de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar, naval și fluvial, pe tot parcursul anului calendaristic și altele. Subiecte de discuție au fost și interdicțiile prin consemnarea absenței ca mijloc de coerciție dar și supunerea elevilor unor sancțiuni colective.
Senator Ciprian Pandea: Președintele Consiliului Județean al Elevilor Călărași, Mihnea Tudone, a preluat de curând această funcție și a dorit să mă provoace cu întrebări interesante, să-mi transmită câteva din problemele de care se lovesc elevii călărășeni, întâlnirea pe care am avut-o ieri după amiază fiind, cu siguranță, prima dintr-un șir de întâlniri pe care le vom avea, și în cadru lărgit, pentru a promova soluțiile pe care Consiliul Județean al Elevilor Călărași dorește sa fie implementate la nivelul sistemului educațional.
Ușa Biroului meu de parlamentar va fi întotdeauna deschisă pentru astfel de întâlniri. Mihnea, mult succes în mandatul provocator pe care l-ai preluat!