Senatorul Cionoiu cere ministrului sănătății plata concediilor medicale ale angajaților din Călărași…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Senatorul Cionoiu cere ministrului sănătății plata concediilor medicale ale angajaților din Călărași…

 Interpelare Adresată Domnului Ministru CSEKE Attila- Zoltán

                  Ministerul Sănătății

Senator Nicușor Cionoiu: În contextul situației fără precedent în care ne aflăm, când instituțiile publice ar trebui să inspire încredere și nu să semene incertitudine, vă aduc la cunoștință că agenții economici din Călărași sunt neîndreptățiți și lipsiți de sprijinul guvernamental care li se cuvine prin lege, pentru plata concediilor medicale ale angajaților. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a Municipiului Călărași nu a înapoiat sumele cuvenite agenților economici din plata concediilor medicale de aproape un an. 

            La Ministerul Sănătății se vorbește mult despre planuri și despre viziune, dar mult prea puțin despre oameni și nevoile lor reale. Este vorba despre oameni, oameni bolnavi, care nu mai pot veni la serviciu și care au dreptul la concedii medicale plătite. Iar angajatorii din Călărași știu bine acest lucru și își onorează contractele. Mai departe însă Guvernul dumneavoastră doar se face că face.

            Antreprenorii sunt motorul economiei României, cei care creează oportunități pentru lumea de mâine. Ei au nevoie de siguranță și predictilitate.Cum să își mai poată desfășura activitatea economică, în condițiile în care instituțiile statului îi adâncesc și mai mult în criza economică în care deja se află, pe fondul situației pandemice fără precedent?!

Aceste lucruri ar trebui privite cu interes!…a declarat în interpelarea sa senatorul călărășean Nicușor Cionoiu…