Senator Roxana-Natalia Pațurcă: Este necesară clarificarea urgentă a modalității în care copiii vor începe școala în acest an

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Senator Roxana-Natalia Pațurcă: Este necesară clarificarea urgentă a modalității în care copiii vor începe școala în acest an

Este necesară clarificarea urgentă a modalității în care copiii vor începe școala în acest an

Sondajele de opinie arată că 4 din 5 părinți vor să fie implicați direct în discuțiile cu conducerea școlilor, dar și cu autoritățile locale. Dacă nici până acum părinții nu au înțeles cum vor începe școlile, este limpede că la capitolul comunicare autoritățile nu stau deloc bine și că au eșuat în a face cel mai simplu lucru pe care autoritățile trebuie să îl facă în tot acest haos epidemiologic: să transmită un mesaj celor care așteaptă lămuriri și nu zvonuri.


Părinții nu cer altceva decât să știe dinainte ce au de făcut astfel încât copiii, care până acum erau obișnuiți cu un anumit stil de orar și de desfășurare a cursurilor, să fie pregătiți, măcar psihologic, pentru ceea ce va urma din Septembrie. 
Mai mult, un sondaj de opinie arată că 56% dintre părinți cred că elevii nu vor respecta deloc regula purtării măștii în interiorul școlii.

În aceste condiții, faptul că se întârzie comunicarea condițiilor în care se vor desfășura cursurile nu face decât să genereze confuzie în rândul părinților și copiilor deopotrivă. Este deja târziu, dar măcar în al doisprezecelea ceas Guvernul trebuie să lămurească situația și să pregătească spațiile școlare așa cum trebuie pentru prevenirea oricăror focare epidemiologice.

Senator Roxana-Natalia Pațurcă