Secția de neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Călărași nu s-a închis așa cum au dorit cârcotașii. Din contră…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Secția de neurologie de la Spitalul Județean de Urgență Călărași nu s-a închis așa cum au dorit cârcotașii. Din contră…

Managerul și purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de urgență Călărași au dezmințit zvonurile apărute într-o parte a presei călărașene cu privire cărora secția de neurologie s-ar fi închis. Din contră secția funcționează normal. Mai mult de atât s-a precizat că în urma preluării de către Vasile Iliuță a mandatului la Consiliul Județean, au fost încadrați 29 medici ajungându-se în prezent la 70, preocuparea fiind aceea de a se completa tot deficitul până la 101 medici, adică încadrarea a încă 31.

Contactat telefonic purtătorul de cuvânt al SJU a declarat că secția de neurologie nu s-a închis. Ieri 4 martie o doamnă doctor de la Spitalul Bagdasar, care dorește să i se păstreze a i se păstra identitatea a consultat toți bolnavii de pe secția neurologie dar și pe cei internați pe alte secții din spital internați și cu afecțiuni neurologice. 2 alți medici neurologi vin mîine 6 martie pentru a discuta condițiile contractuale, iar un alt medic din Brașov va fi încadrat cu normă întreagă. Deci la Spitalul Județean Călărași vom avea 4 medici cu specialitatea neurologie, față de unul existent.

Privind doamna doctor Iordache Maria. Aceasta merită tot respectul conducerii spitalului. A efectuat un volum de muncă foarte mare și nu a avut vreo restricție în desfășurarea activității medicale, nu a avut limitat în vreun fel bugetul destinat pentru consultații. Din contră, toți pacienții au beneficiat de consult CT și absolut toate exemenele necesare stabilirii diagnosticului sau pentru tratament ori intervențiile de specialitate. În prezent pentru cazurile complexe, care prezintă accidente vasculare acute, acestea pleacă direct la București conform protocolului existent a precizat purtătorul de cuvânt. Ne preocupă sănătatea călărășenilor și de aceea dl. manager împreună cu conducerea Consiliului Județean vor asigura toate condițiile pentru încadrarea de personal medical de specialitate, asigurarea condițiilor de cazare sau transport pentru acesta, plata salariilor la timp dar și a unor stimulente financiare – a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului județean de urgență Călărași, care ne-a invitat să ne prezinte personalul de pe secția de neurologie, condițiile oferite pacienților.