Secretul plasării înțelepte a pariurilor sportive

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru      Secretul plasării înțelepte a pariurilor sportive

Am stat mult timp și am scris mult despre plasarea inteleapta si despre ponturi pariuri în ultima vreme. În principiu, banii inteligenți sunt banii pariați de cei mai bine pregătiți și eficienți pariori – adevărații profesioniști. Una dintre cele mai interesante – și adesea profitabile – lucruri de făcut este să încerci să afli unde se pariază banii inteligent într-un anumit joc și ce înseamnă asta.

 

Nu poți să întrebi casele de pariuri unde se pariază banii inteligent, iar cei mai inteligenți pariori nu își fac de obicei cunoscute pariurile publicului larg. Acest lucru înseamnă că trebuie să folosești observația atentă și câteva trucuri pentru a deduce unde se îndreaptă banii inteligent într-un anumit joc. Nu vom vorbi despre cum să identifici genul acesta de bani aici, dar cu practică devine ușor de făcut. Ceea ce vreau să analizăm, totuși, sunt trei situații în care banii inteligenți sunt interesanți și unde te pot îndruma potențial către un pariu profitabil:

 

Mișcarea rapidă a cotelor

 

Uneori vei vedea o linie care este lansată și apoi este atacată violent – ca de exemplu un meci de fotbal în care linia se deschide la 10 și scade la șase în doar câteva ore. Liniile pot să se miște atât de mult din cauza acțiunii publicului masiv pe o parte, dar dacă se schimbă foarte repede și timpuriu după ce linia este postată, atunci este cel mai des un indicator că plasarea unui pariu istet a sărit pe linia cotei. Motivul pentru care au sărit pe ea atât de agresiv este de obicei pentru că există o greșeală în linie. Identificarea acestor mișcări mari îți poate spune unde este acea greșeală. Există uneori o problemă aici, însă – dacă identifici linia după ce toată mișcarea s-a întâmplat, atunci pariurile sa fi fost făcute deja intelept, iar in cele din urma casele de pariuri sa fi corectat probabil deja eroarea. Aceasta înseamnă că, deși au obținut valoarea erorii de linie, aceasta ar putea fi încă disponibilă pentru tine – chiar dacă pariezi pe aceeași parte cu ei.

 

De multe ori nu este profitabil, atunci, să pariezi pe aceeași parte prin alegeri smart pentru prea mult timp după ce și-au făcut pariul. Acest lucru nu înseamnă însă că nu merită să te uiți la aceste schimbări de linie. Cea mai mare valoare în identificarea acestor mișcări, în opinia mea, este că poți analiza îndeaproape jocul și poți încerca să afli de ce linia inițială a fost văzută ca o greșeală de pariorii sportivi. Cu cât te uiți mai mult la aceste jocuri, cu atât devii mai bun la identificarea erorilor și cu atât mai mari sunt șansele ca să le poți identifica înainte să fie corectate. Pe scurt, căutarea acestor mișcări și învățarea din ele este o modalitate excelentă de a deveni un parior mai bun.

 

Când un joc ia o turnură neobișnuită

 

Nu poți să afli cu ușurință câți bani s-au pariat pe fiecare echipă într-un anumit joc. Ceea ce poți afla, însă, este câte pariuri s-au plasat pe fiecare echipă. Când vedem un joc în care o mare majoritate a pariurilor – 70 la sută sau mai mult – sunt pe o echipă, ne-am aștepta în mod tipic ca astfel cotele pentru acea echipă să devină mai puțin atractive. Asta pentru că betmakerii, în general, își doresc să aibă acțiune echilibrată pentru a putea face profituri cu puțin risc, așa că vor schimba liniile pentru a atrage acțiunea către o echipă pentru a obține acest echilibru. Uneori, însă, vom vedea jocuri în care majoritatea covârșitoare a pariurilor sunt pe o echipă, dar linia se mișcă pentru a face acea echipă chiar mai atractivă. Ceea ce ne spune acest lucru este că numărul mic de pariori pe echipa mai puțin populară au pariat mai mulți bani decât numărul mare de pariori pe echipa populară.

 

Dacă echipa se mișcă semnificativ, atunci știm că pariuri bune au pariat agresiv pe joc. Poate fi adesea profitabil să pariezi împotriva publicului în aceste situații. Acesta este și un mod excelent de a identifica echipele care sunt gata să producă o surpriză mare – ceva care poate duce la pariuri pe linii de bani foarte profitabile.

 

Când nu se întâmplă nimic într-un joc de înalt profil

 

Când un joc este de înalt profil – un joc transmis la nivel național între echipe mari – atunci acțiunea de pariuri va fi adesea semnificativ mai mare decât pentru majoritatea jocurilor din sport. Dacă linia nu s-a mișcat semnificativ într-un joc de înalt profil, iar numărul de pariuri este echilibrat între părți, atunci este sigur să presupui că alegeri înțelepte nu au avut un impact semnificativ asupra uneia dintre părți. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să pariezi pe aceste jocuri doar pentru că banii inteligenți nu au făcut-o. Deloc. Ceea ce înseamnă însă este că linia postată este probabil destul de precisă – dacă nu ar fi fost, atunci pariurile intelepte ar fi mutat-o până când ar fi fost – așa că ar trebui să pariezi doar pe joc dacă vezi o margine semnificativă pentru una dintre echipe bazată pe handicapul tău.

 

Concluzie

 

Plasarea înțeleaptă a pariurilor sportive necesită atenție și observație pentru a identifica parierile eficiente ale banilor. Trebuie să fim vigilenți în a observa schimbările rapide ale cotelor, deoarece acestea pot indica greșeli în linie pe care pariorii inteligenți le-au exploatat deja. De asemenea, trebuie să fim conștienți de situațiile în care se pariază în mod neobișnuit împotriva opiniei publice, ceea ce poate indica un potențial pentru profituri mari. În plus, atunci când nu se întâmplă nimic remarcabil într-un joc de înalt profil, este important să evaluăm cu atenție linia și să pariem doar dacă vedem o margine semnificativă în favoarea unei echipe bazată pe analiza noastră. Nu uita să joci responsabil! Prin învățarea și aplicarea acestor strategii, putem deveni pariori mai buni și mai înțelepți în gestionarea banilor noștri în lumea parierilor sportive.