Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu vorbește de ruptura din PNL…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu vorbește de ruptura din PNL…

 Înfrângerea suferită de Ludovic Orban la alegerile din partid și demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților dar și neputința de a forma un guvern liberal din cauza unor orgolii și ambiții personale ale noii conduceri a PNL ar putea să rupă “o parte foarte mică” din PNL şi doar 10-12 parlamenetari ar putea pleca din partid – indică secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu. Vîlceanu a precizat la întrebările presei că nu poate fi vorba despre refacerea USL, iar gestionareapandemiei și sărăciei de PNL ca un guvern minoritar, acesta a arătat că Executivul va fi “mult mai logic”. Adică a recunoscut multe deficiențe în fosta guvernare folosind acest răspuns.

Dan Vîlceanu a declarat că cel mult 12 parlamentari ar putea părăsi partidul în condițiile în care fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Iohannis este ”picătura care a umplut paharul”. Orban a spus că ”Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”. El va înfința conform surselor de presă din parlament formațiunea politică numită Forța liberală, după numele moțiunii sale care nu a reușit să adune mai mult de 40% din voturile necesare susținerii la Congresul partidului. În aceste condiții Orban speră la susținerea din partea multor parlamentari care nu au beneficiat de vreun avantaj din partea PNL tată, dar și al unor primari uitați din țară care nu au beneficiat de sprijin financiar pentru dezvoltarea localităților lor.

Și Ionel Dancă fostul purtător de cuvânt al Guvernului, în Cabinetul Orban, anunţă că sunt mulţi alţi liberali care vor părăsi PNL alături de Ludovic Orban, urmând a fi înfiinţată o nouă formaţiune politică. ”Cea mai gravă este colaborarea cu PSD care se prefigurează, cu susţinerea preşedintelui Iohannis”, a arătat Ionel Dancă.

De menționat că în anii 1992-1994 românii s-au săturat de câte partide liberale erau înființate. Pantidul Național Liberal Creștin Democrat, Partidul Național liberal Aripa Tânără, Partidul Național Liberal Monarhist, Partidul Liberal.