Se vrea creșterea prețului la apă și canal. Neregulile la Ecoaqua se țin lanț?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Se vrea creșterea prețului la apă și canal. Neregulile la Ecoaqua se țin lanț?

Nemulțumirile vizavi de furnizarea apei, îmbracă mai multe aspecte pe care consilierii călărășeni le-au sesizat. Astfel Conslierul PSD Chiriță Alexandru a arătat cum societatea Ecoaqua practică salarii mai mici decât minimul pe economie, salariaților de rând. În vreme ce conducerea socității este recompensată cu prime pentru o așa numită performanță, salariații primesc vreo 80% din salariile minim pe economie. Pierderile societății depășesc 51% iar prețurile sunt stabilite după ureche, cetățenii fiind obligați să plătească pierderile din rețeaua de apă. Și consilierul Marius Dulce a avut o intervenție în Consiliul local în acest sens, venind cu propuneri de remediere a situației, dar deși au trecut vreo 2 luni, executivul Primăriei se face că plouă, și nu comunică nimic din solicitările consilierilor. Situația a nemulțumit chiar pe consilierii PNL din Consiliul Județean, unul dintre aceștia protestând față de prețul exagerat de mare al apei pe care locuitorii din municipiu trebuie să îl plătească. Astfel societatea și-a permis ca în numele solidarității să umfle prețurile serviciilor celor din municipiu, pentru ca…locuitorilor din unele sate și comune să le fie acordate prețuri mici. Consilierul județean PSD Nuțu Marcel a arătat tot în urmă cu peste 2 luni nereguli din aceasta societate unde lucrează chiar în fața colegilor consilieri, care au cerut explicații de la conducerea Ecoaqua. Minunea nu s-a întâmplat iar neregulile continuă. Zilnic observăm lucrări de mântuială executate pe bani publici sau europeni, lucrări care inundă șoselele, le distrug obligând comunitatea să suporte reparațiile dar și lipsa furnizării apei. Reabilitarea invocată de proiectul CL8 este de fapt o vrăjeală, pentru că avariile recente au demonstrat că apa a fost întreruptă în tot municipiul, deși avaria era în zona Volna. Tăcerea mare a societății și refuzul de a se prezenta cetățenilor ascunde ceva de neadmis: creșterea în curând a prețurilor.

Astfel, pe site-ul Instituției este prezentată intenția de a se mări curând prețul furnizării apei cu 16% iar pentru canalizare cu 17%. Mulți cetățeni spun ca pentru o rețea reabilitată pe mulți bani, prețurile trebuie să scadă și nu să crească.Vizavi de acestea există tot mai multe aspecte de nereguli față de care Cotidianul online Atitudinea din Călărași formulează prezenta solicitare publică, către Consiliul Director al ADI Ecoaqua Călărași și Ecoaqua S.A. Călărași, astfel:

Subsemnatul Pîrloagă Marian Dorin, administrator al publicației online Atitudinea din Călărași, cu sediul în mun. Călărași str. Sloboziei nr 47, jud. Călărași,  în conf. cu prev. legii 544/2001, privind accesul la informațiile publice, vă rog să îmi comunicați la adresa office@atitudineadincalarasi.ro copii ale documentelor ce fac referire la următoarele întrebări:

1/ Confirmați prelungirea mandatului directorului general al societății ECOAQUA Călărași începând cu 01.07.2017, pe o perioadă de 4 luni?

2/ Confirmați că la votul privind prelungirea mandatului directorului general din data de 30.06.2017 au participat doar 2 din cei 7 membri ai Consiliului de Administrație al ECOAQUA S.A. Călărași?

3/ Ați respectat numărul minim de membri necesar al Consiliului de Administrație, participanții la vot fiind doar 2, așa încât hotărârile luate de aceștia să fie conforme cu:
– Actul constitutiv al Ecoaqua S.A. art 19.7 publicat pe site-ul www.ecoaqua.ro:” Pentru ca deciziile Consiliului de Administrație să fie valabile, este necesară participarea (prezența fizică sau prin telefon) acel puțin jumătate + 1 din numărul administratorilor” (4 din 7 membri), și
– Legea societăților comerciale nr 31/1990, art. 137, allin 1 și 2: ”Societatea pe acíuni este admninistrată de unul sau mai mulți administratori, numărul acestora fiind impar”, și ”Societățile pe acțiuni ale căror situații financiare anuale fac obiectulunei obligații legale de auditare sunt administrate de cel puțin 3 administratori”

Solicit răspuns scris prin poștă la adresa fizică  cât și la adresa de e-mail indicate mai sus.

Cu drag,                                                                                                                                                                                                                          
Marian Pîrloagă