Se anunță bunăstarea. Polițiștii vor beneficia de decontarea serviciilor turistice în anul 2024

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Se anunță bunăstarea. Polițiștii vor beneficia de decontarea serviciilor turistice în anul 2024

Conform prevederilor Legii nr. 296/2023 ,”Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 1 ianuarie 2024-31 decembrie 2026 pentru personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională ale căror solde lunare nete/salarii lunare nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, achiziționate direct sau prin intermediul unei agenții de turism licențiate, în limita a 1.600 lei anual pentru un salariat.” Condiția minimă este ca polițistul/personalul contractual să fie cazat pentru cel puțin o zi în perioada în care solicită decontarea.

De precizat este faptul că unitatea turistică trebuie să se regăsească în lista structurilor turistice clasificate aflată pe site-ul Ministerului Turismului –  http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/  . Conform reglementărilor în vigoare, lipsa clasificării unității turistice constituie contravenție, aceasta funcționând în afara cadrului legal.

Perioada de decontare:

  • 01.01.2024 -30.06.2024 pentru anul 2023;
  • 01.01.2024- 31.12.2024 pentru anul 2024;

Serviciile turistice pentru care se decontează cuprind :

  1. servicii cazare;
  2. alimentație publică(masă restaurant ;
  3. tratament balnear și agrement;

Serviciile turistice se decontează indiferent dacă acestea au fost efectuate sau nu în perioada concediului de odihnă, având astfel doua situații:

        1. servicii turistice decontate pentru perioada concediului– suma de 1600 lei;**
        2. servicii turistice decontate în afara perioadei concediului– suma de 1600 lei  la care aplică impozit si contribuții sociale de 41,5% (936 lei  net). 

*concediu = concediu de odihnă pe anul în curs, concediu de odihnă suplimentar(antenă), concediu de odihnă neefectuat din anul precedent.

** la nivelul MAI si a structurilor de apărare, încă sunt discuții dacă si la noi se aplică impozit pe deconturile turistice similar voucherelor de vacanta. Momentan decontul pentru anul acesta se va face pentru suma de 1600 lei ( nu de 1440 lei impozitat).

Factura fiscală trebuie să conțină următoarele elemente:

  • denumirea serviciilor turistice (ex. servicii cazare și masă etc.);
  • denumirea unității turistice ( numele pensiunii/hotelului, ex. Hotel Neptun, Pensiunea Maria)*
  • perioada cazării (ex. 03.02-07.02.2024);
  • numele și prenumele titularului;

* A nu se confunda cu numele firmei care administrează unitatea de cazare.

Actele care se depun la structurile financiare sunt:

• factura fiscală;
• bon fiscal/chitanță pentru a face dovada plății sau extras de cont pentru plata prin aplicația Booking;
• raport tipizat.

Plata serviciilor turistice se poate face numai de către polițist sau de către soțul/soția acestuia. Deconturile pentru serviciile turistice se efectuează în ultima săptămână a lunii. Membrii organizației noastre se pot bucura  de ofertele turistice publicate pe site-ul Federației Publisind la care suntem afiliați  https://avantaje-publisind.ro/

DESCARCA LISTA CU UNITATILE TURISTICE AUTORIZATE PÂNĂ LA 25.01.2024