Scuarul din Călărași a găsit o nouă întrebuințare. De Ziua Națională…

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Scuarul din Călărași a găsit o nouă întrebuințare. De Ziua Națională…

Celebrarea Zilei Naționale a României a fost astăzi organizată defectuos, ca de obicei… Sute de călărășeni au fost îngrădiți de garduri din metal amplasate de jandarmi pe borduri pentru a participa la marele spectacol. Oamenii au invadat zonele verzi de pe minunatul scuar, singura realizare istorică din ultimii 4 ani a administrației liberale. Oamenii s-au cocoțat pe băncile amplasate fără vreun rost pe această zonă verde pentru a vedea…cine vorbește la microfon. Sonorizarea a fost proastă, spun oamenii și organizarea este la fel. Liberalul Drăgulin nu a fost în stare să amplaseze o tribună pentru oficialități, iar scuarul nu a fost gândit pentru ca noi călărășenii să asistăm la defilări, depuneri de coroane sau astfel de evenimente – spun oamenii, cățărați pe bănci și borduri, tăvălind rulourile de gazon aduse pe bani frumoși din alte județe, și înghesuindu-se să îl vadă pe cel care vorbește.

img_20161201_100048

Liberalii au dorit să fie primii, și de aceea s-au încolonat cu noaptea în cap la Liceul Agricol cu steaguri și simboluri naționale defilând pe lângă măreața lor realizare a deceniului: scuarul de pe strada București. Au defilat cu steaguri de la Liceul Agricol către Piața Big printre autospecialele de la ISU fără a fi accidentați. Spre deosebire de ei, social democrații de la PSD, cei de la ALDE, umaniștii, aromânii și celelalte partide politice au venit fără paradă, printre oameni, manifestându-se normal în această zi, foarte friguroasă.

img_20161201_094656

img_20161201_094712

Slujba efectuată de soborul de preoți nu s-a putut auzi în mulțime, pentru că organizatorul evenimentului, Primăria Călărași nu s-a gândit la achiziția și montarea unui sistem de  amplificare permanent, cu difuzoare pentru evenimentele ce au loc aici. Șoseaua, respectiv strada București a fost invadată de politicieni și candidați ai partidelor aduși și ei din alte județe, de către membri ai partidelor politice, care au obturat vederea oamenilor simpli, a călărășenilor veniți să asculte slujba ori pe prefect. Înghesuiala mare a fost prost gestionată de către Jandarmerie. Pentru a vedea ce se întâmplă, oamenii au călcat pe coroanele aduse de Instituții și partide la eveniment.

Oamenii cu care discut sunt revoltați: Drăgulin a investit sute de milioane de lei pe ghivece de flori cu aspect de oale, dar nu a amenajat măcar o tribună. Este o panaramă – spun ei. Au blocat traficul auto și așa zisul transport local 2 ore, pentru ce? Pentru o înghesuială. Puteau să organizeze în fața Prefecturii spun alții… Acolo Jandarmeria a defilat acum mulți ani, există spațiu și o Piață, strada este largă, există loc pentru fiecare – spune un domn. Alții arată că montarea unei tribune oficiale sau scene costă bani și aceasta se poate face numai pe alți bani frumoși numai de către MiX Music, politicienii nu au interes în a organiza vreun spectacol de Ziua Națională, au spus alții dând exemplul parăzilor din alte țări și a meselor festive, spectacolelor câmpenești organizate acolo.

Avem soliști de muzică populară sau ușoară spune un bătrân, oameni care cântă despre România, spune acesta. Unde sunt? Vreau să văd acești români de Ziua Țării. M-am săturat de politicieni, încheie el supărat.

Oamenii au constatat că organizarea evenimentului a constat de fapt în stabilirea ordinii depunerii coroanelor la acest controversat monument al eroilor. Un domn locotenent colonel a explicat că există un ceremonial și a arătat o listă cu prioritatea depunerii coroanelor, a încolonării instituțiilor și partidelor la oamenii curioși. PNL este încă la putere în acest județ…a spus el. De aceea acest partid trebuie să depună primii coroana – a continuat, fiind dezaprobat de mulțimea indignată. Așa s-a stabilit…a spus el arătând lista din mână…

img_20161201_094252

Defilarea a surprins pe unii prin prezentarea tehnicii de intervenție cu autospeciale și ambarcațiuni pe care nu le-au prea văzut pe la intervenții indicând satele înzăpezite din iernile trecute și inundațiile de acum 10 ani.

img_20161201_094840

img_20161201_094749

Minunata organizare s-a finalizat cu îmbulzeala la o porție de fasole ori pe la cârciumile din cartier, singurele care s-au bucurat de încasări în această zi națională.