Școala românească își dorește continuarea drumului către inutilitate…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Școala românească își dorește continuarea drumului către inutilitate…

De mult timp așteptam ca școala din România să revină la normalitate. Asta au constatat în final și politicienii după ce părinții au strigat că școala online nu este școală. Cum poți să emiți diplomă unui absolvent care nu are posibilitatea de a învăța sau scrie corect, ori de a citi în primii ani de școală? Cum poți pretinde că ești polițist sau jandarm dacă ai absolvit școala de agenți sau subofițeri online și nu cunoști nimic din procedurile practice de autoapărare, de încătușare, conducere forțată, etc.?

Falsitatea cu care s-a confruntat sistemul de educație din România s-a susținut cu sistemul educațional care a livrat mulți ani diplome pe bandă rulantă unor așa ziși absolvenți care au dat examene tot online. Acum guvernul vrea să dea mesajul de încurajare dar se vede că doar deschiderea anului școlar pare a se fi făcut cu normalitate. Sunt anunțate scenarii prin care prezența fizică se restrânge sau se reia învățământul online. 

Teama celor care așteptau normalitatea se confruntă însă cu prezentarea unor cazuri deinfectare printre elevi la multe școli din țară sau chiar în rândul cadrelor didactice. Nici acum nu se spune câte teste rapide se fac, iar măsurile de izolare acasă par a fi degeaba. Cea mai mare teamă pare a fi privind modul în care se va organiza examenul de bacalaureat din 2022. După modelul acestui an când promovabilitatea a fost jalnică se prefigurează cel puțin aceleași rezultate.

Reintroducerea probelor orale la bacalaureat par a fi degeaba în condițiile în care elevii au stat acasă și nu cunosc ce este aceea comunicarea directă, expunerea unor idei comparativ cu alți colegi. Ce îi poate motiva pe elevi care este competiția școlară din fața tabletei și cu profesorul care predă ora de limba română în timp ce pregătește masa la bucătărie?