Școala Gimnazială Nr. 1 Gălbinași beneficiază de implementarea unui proiect Erasmus+. Alte 3 proiecte școlare sunt în derulare…

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Gălbinași beneficiază de implementarea unui proiect Erasmus+. Alte 3 proiecte școlare sunt în derulare…

În perioada 10.06.2018 – 09.08.2019, Școala Gimnazială Nr. 1 Gălbinași beneficiază de implementarea unui proiect Erasmus+. Proiectul 2018-1-RO01-KA101-048578 cu numele „Pacea în clasă, primul pas către succes” beneficiază de un grant în valoare de 18.600 euro. Așadar, nouă cadre didactice vor participa la cursuri de formare pe tema prevenirii violenței în rândul elevilor în Italia și Spania, urmând ca apoi acestea să integreze în activitățile lor metodele nou învățate.Rezultatele se regăsesc în zecile de diplome, medalii, cupe de la concursuri în care elevii și cadrele didactice au fost implicate. O vizită la această Instituție de Învățământ te uluiește efectiv. Totul a fost direcționat către calitatea învățământului, către actul didactic și performanța școlară.

 

Școala gimnazială nr. 1 Gălbinași  beneficiază de proiectele de reabilitare  implementate aici de Primăria Gălbinași. Este de necomparat cum se desfășura actul didactic acum 20 de ani. Încălzirea se făcea cu lemne, grupurile sanitare insalubre din curtea școlilor erau de nefolosit. Nu existau laboratoare, iar sălile de curs nu aveau dotări de nici un fel. Învățământul modern se prezintă altfel în Gălbinași astăzi. Primăria a investit în viitorul comunei. în asigurarea condițiilor pentru pregătirea copiilor. Ei sunt viitorul nostru, spune primarul Radu Paul, pentru ei muncim. Primăria are un buget sărac, dar a recompensat an de an pe copiii care au fost fruntași, pe premianți, ni se explică. Am aplicat în proiecte de reabilitare și am cheltuit cu folos banii europeni sau de la guvern pentru a avea condiții de învățământ modern. Suntem aproape de comunitate. Ne preocupă ca elevii să aibe condiții, curățenie, an de an investim în oameni, ajutăm cu ce se poate spune consilierul primarului.

 

Directorul Angelica Ulmazu arată cu bucurie deschiderea anului școlar în spații curate, igienizate, cu manuale pentru 600 copii, organizați în 5 grupe preșcolar, 15 clase primare și 9 clase la nivel gimnazial. Copiii au fost bucuroși și noi ne-am pregătit din timp pentru a-i aștepta. Părinții au fost informați cu toate noutățile apărute la nivel legislativ…Avem un proiect Erasmus pentru cadrele didactice care presupune schimb de experiență cu cadre din străinătate care pregătesc copii provenind din medii defavorizate. Este un proiect câștigat de noi. Un alt proiect este pe POP-up destinat profesorilor motivați. Suntem doar 3 școli din județ ce am câștigat acest proiect.

Un proiect câștigat este pe REDISETDCO câștigat în parteneriat cu Primăria Gălbinași este la nivel preșcolar unde CEDO a finanțat o grupă de 25 copii preșcolari. Lectură sub lupă este un alt proiect destinat copiilor preșcolari de la Grădinița de la Moara Nouă. Cel mai important proiect este acela de modernizare a școlii, un proiect câștigat de primărie. Copiii să vină cu plăcere și încredere la școală. Aici vor găsi sprijin și înțelegere. Doar prin educație vor putea avea un viitor mai bun, încheie doamna director a Școlii generale nr. 1.