Scapă Amalia Bellantoni de furia cetățenilor lipsiți de dreptul la vot după ce a contestat candidatura Dianei Șoșoacă? Voi ce credeți?
7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Scapă Amalia Bellantoni de furia cetățenilor lipsiți de dreptul la vot după ce a contestat candidatura Dianei Șoșoacă? Voi ce credeți?
Deși au fost cele mai bune prietene în urmă cu câteva luni, Amalia Belantoni și Diana Șoșoacă sunt acum cele mai mari dușmance. Le-a separat pierderea alegerilor locale și câștigarea alegerilor europarlamentare. A fost vorba de bani, de implicare și de mobilizare a lui Amalia Belantoni pentru un scop politic dar și personal. Dorința de a câștiga îi dezbină pe românii care au aceleași orientări, pentru că electoratul alege.
Amalia Belantoni a început o campanie de presă și în instanțe pentru a contesta deciziile lui Diana Șoșoacă în calitate de președinte al partidului. La alegerile parlamentare și prezidențiale aceasta a făcut zeci de plângeri penale la instanțe dar și la alte autorități cum ar fi Biroul Electoral Central, Curtea Constituțională a României, Direcția Națională de Anticorupție. S-a contestat până și existența partidului SOS / care nu ar mai fi trebuit să își depună liste la prezidențiale sau parlamentare în lipsa organizării obligatorii a unui congres care să reconfirme dorința membrilor conform statutului.
Contestarea listelor de candidați s-a făcut sub toate aspectele. Au fost contestate semnăturile ca fiind false. S-a contestat autoritatea juridică a partidului de a depune liste. S-a contestat activitatea partidului împotriva Constituției României și activități apreciate ca antiromânești, antidemocratice. Că s-a profitat politic de contra adversarii Dianei Șoșoacă s-a demonstrat. Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra legalității deciziilor Biroului Electoral și fără a expune public motivele a interzis candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale. Pe cale de consecință s-ar putea proceda la fel și la alegerile parlamentare.
În spațiul public au apărut condamnările la atacul împotriva democrației tocmai de către Instituția care trebuia să apere dreptul democratic al cetățenilor de a candida în alegeri libere. Nicolae Ciucă candidat PNL: Libertatea fiecarei persoane de a decide propria soartă. Libertatea de a alege. Libertatea de a sancționa prin vot comportamentul antidemocratic al celor care le cer votul. În democrație nimeni nu are dreptul să priveze românii de libertatea lor de a decide prin vot. Am câștigat acest drept la Revoluția din 1989. Doar cetățenii sunt cei care trebuie să respingă prin vot orice atitudine și comportament care atentează la democrație.
Elena Lasconi, candidat USR: Voturile din CCR arată că această candidatură a Dianei Șoșoacă a fost blocată nu doar de judecători numiți de PSD la CCR, dar foarte probabil și de judecători numiți de PNL și de Iohannis.
Marcel Ciolacu, principal suspect indicat de contracandidați a fi aranjat excluderea din competiție a lui Șoșoacă: Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației.
George Simion, candidat A.U.R.: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept. Aștept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent. CCR trebuie depolitizată! Marcel Ciolacu nu trebuie să ajungă președintele Țării, altfel toată puterea ajunge pe mâna PSD.



