Sărulești/ primar Alexandru Călin: Comunitatea rromă are nevoie de proiecte pentru a trăi civilizat nu de amenzi și dosare…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Sărulești/ primar Alexandru Călin: Comunitatea rromă are nevoie de proiecte pentru a trăi civilizat nu de amenzi și dosare…

Întâlnirea noastră cu primarul PSD din Sărulești, Alexandru Călin s-a produs cu ocazia unei descinderi efectuate de către Poliție, Jandarmerie și Garda de Mediu la locuințele rromilor ce au ca obiect de activitate comerțul cu fier vechi. Alexandru Călin – reconfirmat vicepreședinte al organizației județene PSD – și-a demonstrat încă o dată simpatia locuitorilor.

 VIDEO

Alexandru Călin: Nu amenzile și dosarele penale rezolvă problema comunității rrome din Sărulești ci măsuri concrete, guvernamentale sau proiecte legislative adecvate comunităților sărace. Oamenii ăștia, vreo 1000 rromi trăiesc din comerțul cu fier vechi. Fac un lucru bun pentru că îl strâng și îl valorifică, dar deranjează prin arderea cauciucului, a izolațiilor pentru a se recupera neferoasele din cabluri, etc. Rromii trăiesc greu la Sărulești. Unii vând ambalaje de plastic găsite pe câmp. Costă cam 2 lei/ kg…Nu este ușor să întreții o familie cu ajutorul social, alocația pentru copii și puținii bani din astfel de activități. Avem implementat un program destinat comunităților sărace dar nu este suficient. Acestea trebuie stimulate prin măsuri cum ar fi realizarea de platforme de depozitare și de recuperare a metalelor – fără a afecta mediul. Există astfel de tehnologii. Ministerul Mediului trebuie să ne ajute nu cu amenzi și dosare ci pentru intrarea în legalitate…a arătat primarul Alexandru Călin.

Sutele de amenzi sau dosare penale nu se finalizează eficient. Primăria nu poate încasa amenzile și se creează un blocaj. Noi, primăria am venit în ajutorul oamenilor cu un program destinat educației persoanelor peste 18 ani, integrării sociale. Nu este suficient. Viața a devenit grea și pentru cei din Sărulești. Și ei au de plătit apa și curentul electric. Și pentru rromi prețul lemnului de foc a crescut. Și ei au familii care trebuie să trăiască civilizat. Aici trebuie să intervină concret politicienii, clasa politică cu măsuri eficiente – a declarat pentru Atitudinea din Călărași. primarul com. Sărulești Alexandru Călin.