Sărăcia bate CJ. Iliuță vrea să împrumute bancar județul Călărași pe 15 ani. Iată de ce…VIDEO

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Sărăcia bate CJ. Iliuță vrea să împrumute bancar județul Călărași pe 15 ani. Iată de ce…VIDEO

La conferința de presă de la sediul PSD Călărași, Vasile Iliuță s-a declarat dezamăgit de bugetul estimat a fi alocat: Dacă în  2017 s-au alocat  92 mil.  EURO, 2018 94 mil alocare bugetară , 2020 53 mil lei. De aici și acele evenimente de nealocare a banilor la DGASPC din luna iulie, august și septembrie, fiind nevoiți să luăm bani de la CJ pentru plata salariilor. Azi situația este tragică. S-au alocat doar 21 mil ron. Fondul de rezervă a fost diminuat de la 20 mil. la 5 mil. Iliuță nu mai știe de unde să ia bani…cu un buget mai redus de jumătate. Este un buget care dezavantajează și alte Consilii Județene cărora li s-a redus în aceleași proporții. Este clar că guvernul vrea restructurare, reorganizare, diminuarea cheltuielilor la anumite investiții. Trebuie să mergem pe ideea unui împrumut al Consiliului Județean pentru a aduce completarea  necesară echilibrării bugetului 2021…spune Iliuță.

 VIDEO

Vasile Iliuță: Împrumutul bancar îl preconizăm pentru o perioadă de peste 15 ani. Nu va avea decât o afecțiune decât destul de mică asupra bugetelor viitoare ale județului. Este vorba ka investiția în clădirea Prefecturii, la Protecția Copilului, la Spitalul Județean Călărași. E vorba de toate investițiile pe care noi le preconizăm începând de la aparatură medicală, susținerea Protecției Copilului pentru renovarea anumitor centre, relocarea centrelor pentru că pierdem datorită faptului că nu s-a făcut restructurarea necesară la DGASPC. Suntem pe cale să pierdem 25% sume de alocat către DGASPC. Creditul va completa lipsa investițiilor…Podul de la Radovanu era finanțat pe banii CJ. Sportul călărășean era finanțat în totalitate de CJ. Toate astea vor fi analizate astfel încât să ducem pe investiții prin credit bancar iar restul de sume să putem să le alocăm inclusiv primarilor din județul nostru pentru cofinanțarea proiectelor de investiții pe care le au.

 VIDEO

Bugetul actual ne permite să acoperim cheltuielile doar până în luna mai. Încercăm prin credit să luăm toate cheltuielile care erau susținute de CJ să le ducem pe investiții prin credit, cheltuieli de funcționare pe care încercăm prin credit să le luăm pentru ca să  cofinanțăm proiectele UAT-urilor. Imaginați-vă ce bugete vor avea primăriile din județ…Cred că tot așa diminuate la 40%  față de bugetul real pe care îl asigura de obicei CJ.

 VIDEO

Restructurarea Consiliului Județean se va impune. Iliuță spune că va fI o decizie politică pe care nu vrea să și-a asume singur ci va fi comună cu a PNL și Pro România după întâlniri comune ce vor putea propune restructurare, concedieri, diminuare bani alocați pentru sport, totul în funcție de negocierile cu partidele ce compun majoritatea în CJ…

 VIDEO

Iliuță: Avem 2 cereri de împrumut pe care le vom propune CJ. Avem  nevoie de 200 milioane de împrumut ținând cont de COVID și de ce a însemnat legislația pe anul trecut. Mai avem drept de împrumut până de 30% vreo 89 milioane…Voi cere consilierilor județeni ca amândouă împrumuturile să mi se aprobe, pentru ca să mă duc la Ministerul Finanțelor cu acele 2 hotărâri. Finanțăm toate investițiile în județul Călărași prin acest împrumut, să luăm o linie de credit cu acordul Ministerului Finanțelor pentru că nu putem altfel să scoatem la licitație creditele pe care vrem să le contractăm la băncile comerciale din România.

 VIDEO