Salariații DGASPC nu au primit salariile. Barbu Valentin se luptă cu…facebook-ul

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Salariații DGASPC nu au primit salariile. Barbu Valentin se luptă cu…facebook-ul

Bătaia de joc pe care o suportă salariații de la DGASPC Călărași este greu de imaginat. Să trăiești fără salariu nu este ușor… Gheorghe Drăgănică: De acum 3 săptămâni l-am informat pe Barbu ca nu avem bani pentru plata salariilor, solicitându-i convocarea unei şedinţe de consiliu în care să se discute rectificarea prin care să putem plăti salariile. Nu am primit nimic nici la această oră. De frica pierderii funcției, Barbu Valentin lasă 800 de oameni fără salarii, acum în prag de începere a anului școlar. ACUZ public actuala conducere a Consiliului Județean Călărași de politizare a tot ceea ce înseamnă asistenţă socială.”

În loc să remedieze situația și să dispună urgent convocarea consilierilor pentru a aproba prin rectificare bugetară plata salariilor  DGASPC, Valentin BARBU, fostul vicepreședinte al CJ care acum pretinde că exercită atribuțiunile de președinte al acestei Instituții a trecut la atac. El a declarat printr-un așa zis “Drept la replică” postat pe pagina sa de Facebook cu titlul… “câtă mârșăvie și lipsă de demnitate aveți, domnule Drăgănică? Cum puteți face asemenea afirmații? Cunoașteți foarte bine situația instituției pe care ați condus-o, știți de luni bune problema cauzată de proasta gestionare a bugetului, iar acum îndrăzniți să mă acuzați pentru ceva ce eu încerc să repar de când am preluat președinția Consiliului Județean.”

În loc să se recunoască adevărul și să se repare greșeala s-au trecut la schimbul de replici pe facebook.  Adevărul face rău doar la dinții stricați – spunea Nicolae Iorga, dar iată că face și unor așa ziși politicieni locali. Astfel, Încă din 4 august, conf. adresei 41251, înregistrată la Consiliul Judeţean sub nr. 12.677, directorul Gheorghe Drăgănică i-a prezentat noului „conducător” necesarul de credite pe luna august, solicitând suma totală de 5.638.057 lei din care 4,3 milioane lei reprezenta cheltuieli cu salariile.

Soluția era simplu de rezolvat. Dl. Barbu putea să convoace până la 18 august o ședință de consiliu ca să aprobe sumele necesare, conform legii. Acum dă vina pe consilierii județeni PSD care „și-au demonstrat azi mârșăvia și nepăsarea față de cei 800 de angajați ai DGSAPC și față de călărășeni prin faptul că au boicotat ședința extraordinară de astăzi! Ce mai contează că salariile angajaților vor întârzia cu încă 5 zile?”

Greu de crezut că dl Barbu nu a putut fi informat de salariații CJ de către directorii sau șefii de direcții cu atribuții pentru plata salariilor instituțiilor subordonate. Oricine putea ști că încă de la începutul anului că banii pentru salarii ajung pentru 7 luni, și ca atare să voteze în timp util bugetul. 

Amânarea la plată a salariilor s-a transformat acum într-un subiect de campanie extrem de fierbinte. Şi în loc să şi-l asume, și să rezolve imediat problema se caută vinovații. Adică PSD este vinovat în concepția  celor care au produs mizerii și suferință celor cca. 800 salariați. Vi se pare corect?

De ce îi minţiţi pe oameni, dle Barbu? De ce aruncaţi mereu vina pe alţii? Încetaţi cu justificările cum că nu aveţi dreptul să  faceţi convocări! V-ați pus în situația celor care au familii de întreținut din salarii pe care nu le primesc? Cum este?