S-a dat în funcțiune o nouă parcare. În Piața Prefecturii…

5 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru S-a dat în funcțiune o nouă parcare. În Piața Prefecturii…

În Piața publică aflată în fața Consiliului Județean, pe terenul proprietatea acestuia – piață numită pe nedrept ”a Prefecturii”, ori ”Kilometrul zero” (al democraței) de ieri s-a dat în funcțiune o parcare. Aceasta deservește pe salariații din Consiliul județean, pentru ca aceștia să se dea mai aproape din autoturisme direct în birourile confortabile, mai aproape de scaune. Parcarea deservește și pe unii consilieri județeni dornici la confortul scaunelor din sala de ședință.

Nu vă speriați…accesul nu este destinat oricui. Un domn bine, îmbrăcat civil, cu o legitimație atârnată de gât și o telecomandă ridică bariera parcării din fața Consiliului județean, căci din acea parcare se escaladează bordurile pentru a se ajunge pe minunatul platou numit Piață a Prefecturii. Deci, demersurile lui Daniel Drăgulin de a se construi o altă parcare în parcarea Primăriei sunt nejustificate. La fel și intențiile fostului preș. al CJ Răducu Filipescu de a se construi o parcare subterană de vreo 300 de locuri… Pentru că parcarea există deja, dar nu a fost văzută…Știm cu toții, că în zona centrală a orașului, devenită un fel de loc de promenadă către parcul central aflat în reconstrucție…locurile de parcare sunt extrem de rare.

De acum mitingurile și demonstrațiile ar trebui organizate în parc. Sau pădure…spune un trecător, văzând cum a fost schimbată pe furiș destinația acestei Piețe, chiar sub nasul Poliției foarte locale. Să ne conformăm și noi?

P.S. În urma documentării, biroul de presă al CJ ne comunică că această situație a fost produsă de urgența unei ședințe a Biroului Român de Cooperare Transfrontalieră, România – Bulgaria, iar invitații nu au avut loc unde să parcheze în minunatul nostru municipiu, către sala de ședințe Barbu Știrbei.

Un motiv în plus de a se realiza o parcare corespunzătoare în zonă, spune purtătoarea de cuvânt a CJ, amintind de aceste preocupări prevăzute și în cadrul unui Proiect de așa numită regenerare urbană, despre care nu se știe … nimic. Deocamdată.